Belki de dünyanın en zor sanatlarından bir tanesi tiyatro… 
Zamanı, mekânı hep anlık. Hayattaki durumun, sahneyi hiç ilgilendirmiyor. Nasıl olursan ol, çıkıp performansını sergilemek zorundasın. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde çok güzel bir oyunu izleme şansına sahip olduk. 

Zeynep Özyağcılar’ın ‘En Güzel Parçam’ isimli tek kişilik oyundaki performansına bayıldım. 2042 yılında geçen trajikomik olaylar belki de bizim gelecekteki halimizi anlatıyor. Öyle bir zaman ki, ev aletlerinin konuştuğu, insanların yapay zekalarla, robotlarla ve nadiren insanlarla ilişki kurduğu dönemler. Aşkın, dostluğun tamamen ekran ardından kurulduğu, dokunmanın unutulduğu zamanlar…

İnsan izlerken korkmuyor değil. Elimizden düşürmediğimiz telefonlar ve tabletler ile yüz yüze iletişimi hepimiz azaltmaya başladık. Böyle olunca aşklar da ilişkiler de sanal hale geldi. Baş karakter psikiyatrist Destina’nın yaşadıkları hepimizin başına gelebilir. 

Oyunda Destina, hayatında öyle bir noktaya geliyor ki, tasvip etmediği halde bir yapay zeka satın alıyor. Bu öyle bir yapay zeka ki, onun tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı. 
Peki aşk? 
Asıl tartışma burada başlıyor. 
Bu yapay zeka gerçek bir aşk yaşatabilir mi? 
Her ihtiyaca cevap verebilir mi? 
Oyunda bir kadının aşkla, dansla değişimini izlerken bu soruların cevaplarını da alıyoruz. Araya serpiştirilen espriler bizleri güldürürken bazen de düşündürdü. Özellikle teknolojinin hayatımıza getirdiği gelişime rağmen kadına yüklenen toplumsal baskılar konusunda bir arpa boyu yol alıp alınamayacağını da sorgulattı. 
Yazdığı ve oynadığı oyunuyla gerçekten alkışı hak eden Zeynep Özyağcılar’ın birçok yeteneğinin arasında dans da var. Eski bir balerin olmasının yanı sıra geçmişte Latin Amerikan danslarını da icra etmesi oyununa büyük katkı sağlamış. Adeta gözümüzün pasını sildi.
Kayhan Berkin’in yönetmenliğini yaptığı oyuna çok önemli isimler katkıda bulunmuş. Bunların en başında Zeynep Özyağcılar’ın babası ve annesi geliyor. Usta oyuncular Erdal Özyağcılar ve Güzin Özyağcılar sesleri ile oyuna renk katmış. Bunun dışında Zuhal Gencer Erkaya, Berna Laçin, Fatih Sönmez ve Burak Demir gibi birçok önemli isim sesleri ile destek vermiş. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.
Sonuç itibariyle Dünya Tiyatrolar Günü’nde çok keyifli bir oyun izleyerek bu özel günü kutladık.
Bir yakınını kaybetmesine rağmen sahneye çıkan Zeynep Özyağcılar’ın oyun sonundaki konuşmasında belirttiği gibi ‘Tiyatro iyileştirir.’