8 Haziran 2024'ü daha lezzetli ve keyifli hale getirmenin en güzel yolu, akşam yemeği için harika bir menü hazırlamak! Bugün ne pişirsem? sorusuyla başlayan bu serüvende size ilham vermek için buradayım. Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Detaylar yazımızda yer almaktadır...

8 Haziran 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: İşkembe Çorbası
  2. Ana Yemek: Bezelye Yemeği
  3. Yan yemek: Bulgur Pilavı
  4. Tatlı: Kadayıf

8 Haziran 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbas

  • 500 gr işkembe (temizlenmiş ve doğranmış)
  • 1 büyük soğan (doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • Limon dilimleri ve pul biber (servis için)

Yapılışı: Bir tencerede tereyağını eritin. Soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin. İşkembeleri ekleyin ve kavurun. Et suyunu yavaşça ekleyin ve kaynamaya bırakın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İşkembe yumuşayıp çorba kıvamını alana kadar pişirin. Servis yaparken üzerine limon dilimleri ve pul biber serpiştirin.
Bezelye Yemeği

Etli Bezelye

  • 500 gr bezelye (dondurulmuş veya taze)
  • 1 büyük havuç (rendelenmiş)
  • 1 büyük patates (küp doğranmış)
  • 1 büyük soğan (doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı su

Yapılışı: Bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Havuçları ve patatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Bezelyeleri ve suyu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin. Gerekirse su ekleyebilirsiniz.
Bulgur Pilavı

Firikli Bulgur Pilavı

  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı su veya et suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı: Bulguru yıkayıp süzün. Tencereye tereyağı veya zeytinyağını alın. Bulguru ekleyip kavurun. Suyu veya et suyunu ekleyin. Tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ardından altını kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
 Kadayıf

Burma Kadayıf

  • 250 gr tel kadayıf
  • 150 gr ceviz içi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 100 gr tereyağı

Yapılışı: Tel kadayıfı elinizle parçalayın ve tepsiye serin. Ceviz içini kadayıfın üzerine serpiştirin. Şeker, su ve limon suyunu tencerede kaynatın. Şurup kıvamına gelince ocaktan alın. Eritilmiş tereyağını kadayıfın üzerine gezdirin. Üzerine hazırladığınız şerbeti dökün. Kadayıfın üzeri kızarana kadar önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirin. Servis yapmadan önce soğumasını bekleyin. Dilerseniz üzerine vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi