Evde yemek yaparken sık sık karşılaştığımız Bugün ne pişirsem? sorusu, her gün yeni bir cevap arayışını beraberinde getiriyor. 5 Nisan 2024 akşamı için lezzetli ve pratik öneriler arayanlar için birkaç ipucu hazırladık. Bugün ne pişirsem? ve 5 Nisan 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri Akşam yemeği menüsünde sağlıklı, hafif ve doyurucu seçenekler arayanlar için birbirinden farklı tarifler bulunuyor. İster etli, ister sebzeli; her damak tadına uygun bir seçenek mevcut. Bugün sofranızda farklı bir lezzet arayışındaysanız, işte size 5 Nisan 2024 akşam yemeği menüsü önerileri...

Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: İşkembe Çorbası
  2. Ana Yemek: Döner
  3. Yan Yemek: Sarma
  4. Tatlı: Pasta

5 Nisan 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri

İşkembe Çorbası

  • 1 kg işkembe
  • 1 çay bardağı un
  • 3 diş sarımsak
  • 2 limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 litre su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı


Yapılışı: İşkembeleri iyice yıkayıp temizleyin ve ince şeritler halinde kesin. Tencereye suyu ekleyip kaynatın ve içine işkembeleri ekleyin. İşkembeler iyice pişene kadar kaynatmaya devam edin. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyip kavurun. Sarımsakları ezin ve una ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra suyunu ekleyin. Kaynayan işkembe suyunu una ekleyip çorbayı koyu kıvam alana kadar pişirin. Limon suyu, tuz, karabiber ve pul biber ile çorbayı tatlandırın. Servis yapmadan önce üzerine tereyağı gezdirip sıcak servis yapın.

 Döner

  • 500 gr dana eti (dönerlik olarak kesilmiş)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı: Dana etini ince şeritler halinde kesin. Yoğurt, zeytinyağı, sarımsak, kimyon, pul biber, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Karışımı etin üzerine dökün ve eti iyice harmanlayın. En az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Marine olan etleri şişlere dizin ve ızgarada veya tavada pişirin. Pişen etleri ince dilimler halinde kesip servis yapın.

Sarma

  • 10 adet lahana yaprağı
  • 200 gr pirinç
  • 1 soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su
  • Yoğurt (servis için)

Yapılışı: Pirinci yıkayıp süzün. Bir kasede soğan, pirinç, zeytinyağı, domates salçası, tuz ve karabiberi karıştırın. Lahanaların sert kısımlarını kesin ve kaynar suda birkaç dakika haşlayın. Ardından soğuk suya alıp süzün.  Her bir lahana yaprağının içine pirinçli harçtan koyun ve sarın. Sarmaları tencereye dizin ve üzerlerine su ekleyin. Üzerlerine bir tabak kapatıp hafif ateşte pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve üzerine yoğurt dökerek servis yapın.

 Pasta

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Kakaolu puding (içi için)
  • Süt (puding için)
  • Hindistan cevizi (üzeri için)

Yapılışı: Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın.  Sıvı malzemeleri (süt ve sıvı yağ) ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Pişen keki soğutun ve ortasını açın. İçine kakaolu pudingi doldurun.Üzerine hindistan cevizi serpip servis yapın. Bu menüyü hazırlayarak sevdiklerinize keyifli bir akşam yemeği sunabilirsiniz! Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ