Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri, Urla Cumhuriyet Meydanında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sebze, meyve, çiçek ve hayvancılık kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Dayanç tarafından takdim edildi. Açılış töreninin ardından stantları tek tek gezen Kaymakam Dayanç, üreticilerden bilgi aldı. Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri, akşam Urla Cumhuriyet Meydanında Grup 3M1A'nın verdiği muhteşem konserle sona erdi.

Tarımsal kalkınmaya destek 

Çiftçilerin başımızın tacı olduğunu, tarıma, üretime, toprağa hepimizin ihtiyacı olduğunu aktaran Urla Belediye Başkan V. Kaymakam Dayanç, “Kırsal yaşamı teşvik etmemiz çiftçimizin kalkınması için çaba göstermemiz ve tarımsal üretimi artırmamız gerekiyor. Bu bir stratejidir. Bu ülkelerin tamamı için geçerli bir stratejidir. Her ne kadar yapılaşma olsa da nüfus artsa da yatay mimari Urla’da korunuyor. Tarım alanlarımız olabildiğince korunmaya çalışılıyor. Bizim görev yaptığımız süre zarfında Urla Belediyesi olarak elimizden geldiği kadar tarım alanlarımızın korunması noktasında çaba gösterdik. Bu duygu ve düşüncelerle tüm üreticilerimize bu hasat döneminde bereketli ve bol kazançlar diliyorum" dedi. Sürdürülebilir gıda ve tarımın tüm dünyada güncel bir mesele olduğunu ifade eden Dayanç, gıda tedarikinin sorun olmaya başladığını, uluslararası ilişkilerde stratejik başlık haline geldiğini sözlerine ekledi. 

'Sadece üzüm toplamak anlamına gelmiyor'

Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, bağbozumunun sadece üzüm toplamak anlamına gelmediğini, her kültürde farklı bir karşılama ve kutlama geleneklerine sahip ortak noktada umut ve bereket ile bağda olgunlaşan üzümlerin hasat edilmesi anlamına geldiğini söyledi. 

Yoğun katılım 

Törene Urla Belediye Başkan V. Kaymakam Murtaza Dayanç’ın yanı sıra Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Aydoğdu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Fatih Yıldız, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. 

Kaynak: ÖZGE UĞULU