Trileçe Tarifinde Hangi Malzemeler Kullanılır?
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket krema
2 paket ekmek içi
Üzeri için: Çikolata sos veya karamel
Trileçe Nasıl Yapılır?
1. Bir tencereye sütü, şekeri ve vanilyayı alın ve kaynatın.
2. Ayrı bir kapta yumurtaları iyice çırpın.
3. Kaynayan sütün içine yumurtalı karışımı ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.
4. Piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
5. Soğuyan karışımın içine kremayı ekleyin ve karıştırın.
6. Ekmek içlerini küçük küpler halinde kesin.
7. Kek kalıbına ekmek içlerini yerleştirin.
8. Üzerine sütlü karışımı dökün.
9. Buzdolabında en az 4 saat bekletin.
10. Servis ederken üzerine çikolata sos veya karamel dökün.
Trileçe Püf Noktaları:
Ekmek içlerini çok küçük küpler halinde kesmeyin, yoksa dağılabilir. Kek kalıbını yağlamayı unutmayın. Trileçeyi buzdolabında en az 4 saat bekletin, yoksa ekmekler yumuşamaz.
Trileçe Servis Önerileri:
Trileçeyi çikolata sos veya karamel ile servis edebilirsiniz. Trileçeyi dondurma ile de servis edebilirsiniz.
Kaynak: Haber Merkezi