İzmir'de enginar zamanı geldi. Sevenleri bir daha tadını unutamıyor. Enginar, tüm sebzeler arasında en yüksek antioksidan düzeyine sahiptir. Bu nedenle kansere karşı koruyucu bir etkiye sahip olabilir. Ayrıca enginarın yapraklarındaki bazı bileşenlerin kötü kolesterolü düşürdüğü ve iyi kolesterolü artırdığı söylenmektedir. Potasyum açısından zengin olması nedeniyle kan basıncını düzenlemeye yardımcı olabilir ve karaciğer sağlığını iyileştirebilir.

Enginar, sindirim sisteminin sağlığını iyileştirmek için de faydalıdır. Zengin lif içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlık semptomlarını azaltır. Ayrıca enginar, magnezyum, fosfor ve manganez gibi vitamin ve mineraller açısından da zengindir. Bu mineraller kemik sağlığını destekler ve osteoporoz gibi durumların oluşma riskini azaltabilir.

Enginar Nasil Pisirilir Yenibakis

ENGİNARIN FAYDALARI NELER?

Fosfor açısından zengin olması nedeniyle beyin sağlığına da faydalıdır. Beyin hücrelerinde bulunan fosfor, bilişsel yetenekle ilişkilendirilmektedir. Bu nedenle enginar tüketmek beyin sağlığını korumaya yardımcı olabilir.

Enginarla birçok farklı yemek yapılabilir. Zeytinyağlı enginar dolma, kuzu etli enginar, enginarlı pilav, zeytinyağlı patlıcan dolgulu enginar, fırında tavuklu sebzeli enginar, zeytinyağlı pirinçli enginar, bezelyeli, havuçlu, patatesli enginar gibi lezzetli yemekler enginarın kullanım alanlarını göstermektedir.

Çiğ enginar tüketilmez çünkü acı bir tadı vardır. Ancak pişirildiğinde bu acı tadı kaybeder ve lezzetli bir sebze haline gelir.

Kaynak: Haber Merkezi