Türkiye siyasetinde sular durulmuyor. İYİ Parti'nin önde gelen isimlerinden Koray Aydın'ın istifa haberi gündeme bomba gibi düştü. Partinin iç dinamikleri ve Aydın'ın kararının arkasındaki nedenler merak konusu oldu. Vatandaşlar, bu kritik gelişmenin ardındaki gerçekleri öğrenmek istiyor. Peki, Koray Aydın neden istifa etti? İşte, Koray Aydın'ın istifasının perde arkası ve tüm detaylar...

Koray Aydın neden istifa etti?

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kolay Aydın, görevinden istifa etti. Aydın, istifasını X platformunda paylaşarak, kararının ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı.

Partisinden istifa eden Koray Aydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Ayrılıklar her zaman zor ve hüzünlüdür. Haksızlık ve hukuksuzluklara karşı durma kararlılığıyla, büyük umut ve hayallerle kurduğumuz İYİ Parti, bugünlere büyük emek ve fedakarlıklarla geldi.
İYİ Parti, gerçek bir mücadelenin ve hikayenin sonucu olarak doğdu ve Türkiye’de birçok şeyi değiştirdi; muhalefete ve milletimize umut oldu. AK Parti iktidarına karşı elde edilen en büyük başarıların öncüsü oldu.
Ancak son iki yılda bazı şeyler ters gitmeye başladı. İYİ Parti, geniş kitlelere açılması gereken bir dönemde içine kapandı ve 2023 genel seçimleri öncesinde ilçe ve il kongre süreçlerini başlatarak enerjisini iç rekabete harcadı.
2023 genel seçimleri sürecinde Altılı Masa'nın tam desteğine rağmen hatalı bir strateji izlendi. Ardından, adaletsiz ve ötekileştirici bir milletvekili temayül yoklaması ile yeni bir ayrışma süreci yaşandı. Bir zamanlar huzur ve güven dolu olan İYİ Parti Ailesi'nde huzursuzluk ve güvensizlik baş gösterdi.
2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili genel seçimlerinde, en hafif tabirle 'kendini tekrar eden' bir parti haline geldik ve ileriye dönük bir ilerleme sağlayamadık. 2024 yerel seçimlerinde ise, iktidarın değirmenine su taşıyan söylemler ve politikalar milletimiz tarafından reddedildi ve İYİ Parti tarihinin en büyük seçim hezimetini yaşadı.
Bu süreçlerde gerek yetkili kurullarda gerekse de bizzat Kurucu Genel Başkan Sayın Meral Akşener’e yaptığımız uyarılar dikkate alınmadı. Yerel seçimlerdeki hatalı karar ve söylemlere itiraz eden il ve ilçe teşkilatlarımız ötekileştirildi. Bu başarısızlıkların ardından kurultaylar toplansa da tam anlamıyla bir özeleştiri yapılamadı.
İYİ Parti, bugün itibarıyla 2023 yılı başındaki 617 bin 513 üyesinin üçte birini ve 2023 genel seçimlerinde aldığı oyun yarısından fazlasını 2024 yerel seçimlerinde kaybetti. İYİ Parti’deki bu erime ve gerileme süreci, bizzat Sayın Akşener’in yönetiminde gerçekleşti.
Biz, İYİ Parti zarar görmesin diye azami gayret gösterdik ve son derece hassas davrandık. Görüş ve önerilerimizi yetkili kurul toplantılarında açık ve net bir şekilde ifade ettik. Parti içi sorunları basın ve kamuoyu önünde asla konuşmadık ve tartışmadık. İYİ Parti'nin kuruluş hikayesi ve Türk siyasetindeki mücadelesi, tarihçiler tarafından elbette yazılacaktır.
Kurucu Teşkilat Başkanı olduğum İYİ Parti, ana omurgasını Türk milliyetçilerinin oluşturduğu, milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir kimlikle Türk milletini kucaklayan bir parti olarak yola çıkmıştı. Ancak bugün gelinen noktada, İYİ Parti’nin kuruluş felsefesine aykırı bir yola sapıldığına inanıyorum.
Saray’da yapılan ve Parti’den habersiz gerçekleştirilen görüşmenin içeriği açıklanmadığı takdirde, İYİ Parti'nin kuruluş felsefesinin temelden sarsılacağını ve Parti'nin dağılmaya sürükleneceğini ifade ettim. Bu çağrılarıma rağmen İYİ Parti yönetimi duyarsız kaldı.
Son kurultayın ardından İYİ Parti’de beklenen toparlanma ve kucaklaşma gerçekleşmedi, istifalarla sarsıldık. Yeni katılımlar beklerken, sudan sebeplerle yapılan ihraç taleplerini görmek durumunda kaldık.
Sonuç olarak, İYİ Parti’de varlığımıza ve görüşlerimize artık ihtiyaç duyulmadığına inanıyorum. Saray'daki görüşme ve sonrasındaki gelişmeler, bu kanaatime varmamda bardağı taşıran son damla olmuştur.
25 Ağustos 2017 tarihinde eski partimden ayrılırken ifade ettiğim gibi, 'Hiçbir çıkar ve hesap gütmüyorum. Tek muradım, çocuklarımıza ve torunlarımıza daha müreffeh bir Türkiye Cumhuriyeti bırakabilmek için son nefesime kadar mücadele etmektir.' Bugün de aynı noktadayım.
İYİ Partili dava arkadaşlarımla yaptığım uzun istişareler sonucunda, Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili olarak görev aldığım İYİ Parti'den üzülerek istifa ediyorum. İYİ Parti’nin mevcut Genel Başkanı Sayın Müsavat Dervişoğlu’na ve yönetimine başarılar diliyorum.
Kuruluşundan bugüne kadar İYİ Parti’nin her kademesinde emek vermiş ve mücadele etmiş bütün dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum ve haklarımı helal ediyorum; onların da haklarını helal etmelerini diliyorum.
Türk milliyetçisi olarak hizmetlerime ve mücadeleme Bağımsız Milletvekili olarak devam edeceğim.
Allah'a ısmarladık İYİ Parti. Kalın sağlıcakla.
Selam ve saygılarımla."

Koray Aydın kimdir? Koray Aydın İYİ Parti Genel Başkan adayı olacak mı?
 

Kaynak: HABER MERKEZİ