Sivas, mistik atmosferiyle, tarihi dokusuyla ve doğal güzellikleriyle romantizm arayan çiftler için muhteşem bir seçenek olabilir. Eğer siz de evlilik yıl dönümünüzü bu benzersiz şehirde kutlamayı düşünüyorsanız, doğru yerdesiniz. Sivas evlilik yıl dönümü için gidilecek yerler? Sivas'ta evlilik yıl dönümünde ne yapılır? Konuya yönelik tüm detaylar haberimizde yer alıyor. 

Sivas evlilik yıl dönümü için gidilecek yerler?

Sivas, geçmişi derin tarih ve kültürel zenginliklerle dolu bir şehirdir. Antik İpek Yolu'nun rotası üzerinde yer almasıyla, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Her sokağı tarih kokan bu şehir, yüzlerce yıllık camileri, medreseleri, çarşıları ve konaklarıyla ziyaretçilerini büyüler. Sadece tarihiyle değil, Hafik Gölü, Tödürge Gölü, Serpincik Göleti ve Sızır Şelalesi gibi doğal güzelliklerle de dikkat çeker, doğa tutkunları için cazip bir destinasyondur.

Sivas'ın merkezinin yanı sıra ilçeleri de keşfedilmeyi bekleyen birçok güzellik barındırır. Sivas'ta gezilecek en güzel 70 noktayı inceleyerek bu tarihi şehri keşfe çıkabilirsiniz.

Sivas Tarihi Kent Meydanı

Sivas gezilerinin vazgeçilmez başlangıç noktalarından biridir. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait birçok tarihi yapıyı içinde barındırır. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday gösterilen meydanda Çifte Minareli Medrese, Şifaiye Medresesi, Buruciye Medresesi ve Sivas Kale Camii gibi önemli yapıları görebilirsiniz.

Sivas Çifte Minare Medresesi

1271 yılında yapılan bu medrese, İlhanlı veziri Şemseddin Cüveynî tarafından yaptırılmıştır. İki minaresiyle ünlü olan yapı, şehrin sembollerinden biridir ve günümüze kadar önemli bir özelliğini korumuştur.

Sivas Taşhan Çarşısı

19. yüzyılda yapılan bu çarşı, Halil Rıfat Paşa tarafından inşa edilmiştir. Hem tarihi dokusunu koruyan hem de alışveriş yapabileceğiniz bir noktadır.

Sivas'ta evlilik yıl dönümünde ne yapılır?

Şems-i Sivasi Meydan Camii

1564 yılında Kanuni Sultan Süleyman'ın vezirlerinden Koca Hasan Paşa tarafından yaptırılmıştır. Kubbesi ve mozaikleriyle dikkat çeker.

Sivas Kale Camii

1580 yılında yapılmıştır ve III. Murad'ın veziri Ali Beyoğlu Mahmud Paşa tarafından yaptırılmıştır. Kare planlı ve tuğla minaresiyle öne çıkar.

Buruciye Medresesi

Hacı Mes'ud Medresesi olarak da bilinir ve Anadolu Selçuklu Sultanı III. Gıyaseddin Keyhüsrev zamanında yaptırılmıştır. Anadolu Selçuklu mimarisinin güzel bir örneğidir.

Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi

1919 yılında Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır. Sivas Kongresi Binası olarak da bilinir ve müze olarak hizmet verir.

Sivas Gök Medrese

1271 yılında yapılan bu medrese, el yapımı taş işçiliğiyle ünlüdür. Zengin süslemeleriyle dikkat çeker.

Sivas Tarihi Jandarma Binası

Osmanlı döneminin sivil mimari örneklerinden biridir. 1908 yılında yapılmıştır ve bugün sosyal tesis olarak kullanılmaktadır.

Sivas Arkeoloji Müzesi

M.Ö. 5000 yılından günümüze kadar uzanan birçok eseri içerir. Şehri gezen herkesin uğraması gereken bir noktadır.

Sivas Ulu Camii

II. Kılıçaslan döneminde yapılmıştır ve zamanla çeşitli onarımlardan geçmiştir. Selçuklu mimarisinin önemli örneklerinden biridir.

Sivas Kumbetler

Sivas ve çevresinde birçok kumbet bulunur. Bunlar arasında Malazgirt'teki Danişmentli Süleyman Bey Kümbeti, Sivas'ın Şehitler ve Paşabahçe mahallelerindeki türbeler önemlidir.

Bu listede sadece birkaçı yer alıyor; ancak Sivas'ın zengin tarihi ve kültürel mirası daha pek çok noktada keşfedilmeyi bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi