Sivas'ın güzide bir askeri birimine ziyaret etmek istiyorsanız, Sivas 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nın nerede olduğunu ve nasıl ulaşabileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. İşte tüm bu soruların yanıtlarını sizin için derledik. Sivas 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nın konumu ve gideceğinizde izlemeniz gereken yol haritasıyla ilgili tüm detayları öğrenmek için bu yazıyı dikkatlice okumaya devam edin.

Sivas 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı nerede?

Sivas 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na ulaşım ve iletişim bilgileri ile sunulan imkanlar hakkında detaylı bilgilendirme aşağıda sunulmuştur:

1. ULAŞIM BİLGİLERİ:

a. Kara Yolu: 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Sivas’ta bulunmaktadır. Sivas otogarına her il ve ilçeden kara yolu ile ulaşım mevcuttur. 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı; şehir merkezine 1 km, otobüs terminaline 3 km mesafededir. Otobüs terminalinden il merkezine, belediye ve özel halk otobüs seferleri veya taksi ile ulaşım mevcuttur.

Otogar Tel.No.: 0 346 226 15 90

b. Demir Yolu: Sivas-İstanbul, Sivas-Ankara, Sivas-Samsun, Sivas-Kars, Sivas-Nusaybin, Sivas-Diyarbakır güzergâhlarında trenle ulaşım mevcuttur. Sivas tren istasyonu il merkezine 2 km mesafede olup, belediye ve özel halk otobüs seferleri veya taksi ile ulaşımı sağlanmaktadır.

İstasyon Tel.No.: 0 346 221 10 91

c. Hava Yolu: Nuri DERMİRAĞ Havalimanı, şehir merkezine 20 km mesafededir. Ulaşım HAVAŞ otobüsleri ve taksi ile sağlanmaktadır.

Havalimanı Tel.No.: 0 346 223 15 17

2. İLETİŞİM BİLGİLERİ:

a. Açık Adresi: 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Yüceyurt Mah. Rahmi Günay Cad. No:9 Sivas

b. Telefon No. : 0 346 221 25 75 / 224 69 19

c. Belgegeçer No. : 0 346 225 39 15

3. SUNULAN İMKÂNLAR:

a. Bankamatik ve PTT Bilgileri: Kışla içerisinde erbaş/erlerin aileleri ile görüşmelerini sağlamak maksadıyla yeterli sayıda ankesör telefon mevcuttur. Yanında kamera özelliği olmayan tuşlu telefon getiren personel için de kısıtlı hat satış firmaları mevcuttur. Kargo işlemleri içinde haftanın belirli günlerinde Mobil PTT Kargo aracı kışlada hizmet vermektedir. Kışlada ayrıca bir adet bankamatik mevcuttur.

b. Sosyal Tesisler: Kışla içerisinde erbaş ve erlerin kantin ihtiyaçlarını (bot boyası, kalem, defter, telefon kartı vb.) sağlamak maksadıyla yeterli sayıda kantin şubesi mevcuttur. İstirahat sürelerinde dinlenebilecekleri yeterli genişlikte erbaş ve er gazinoları bulunmaktadır.

c. Sağlık Tesisleri: Kayıt kabul işlemlerinde ve diğer zamanlarda erbaş ve erlerin sağlık ile sorunları ile sağlık konusunda bilgilendirmelerini sağlamak maksadıyla 1’inci Basamak Muayene Merkezinde tedavi ve bilgilendirme faaliyetleri yapılmaktadır. Sivas şehir merkezinde ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Devlet Hastanesi ve Sivas Numune Hastanesi’nde sağlıkla ilgili muayene ve tedavi imkânları mevcuttur.

ç. Rehberlik ve Danışma Merkezi: Personelin sorunlarına daha kolay çözüm bulunabilmesi maksadıyla, kışla içerisinde bulunan Rehberlik ve Danışma Merkezlerindeki uzman personel ile görüşülebilir.

d. Sosyal ve Kültürel Faaliyetler: Temel eğitimi müteakip yemin töreni (genellikle Cuma günü) icra edilmektedir. Yemin törenine aile fertleri davet edilmektedir. Yemin töreni tarihleri personele bildirilmektedir. Burada bulunulan süre zarfında hafta içerisinde her saat, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde mevsim şartları göz önünde bulundurularak belirlenecek saatlerde ziyaretçilerle nizamiye karakolunda bulunan ziyaretçi görüşme yerlerinde görüşme yapılmaktadır.

e. Spor Tesisleri: Erbaş ve erlerin istirahat ve hafta sonu izin sürelerinde istifade edebileceği hoşça vakit geçirebileceği yeterli sayıda kolaylık tesisleri ve spor tesisleri bulunmaktadır.

4. DİĞER BİLGİLER:

a. Şehir Bilgileri:

Sivas Genel Bilgiler:

  • Yüzölçümü : 28.619 km²
  • Nüfus : 635.889
  • İl Trafik Nu. : 58

Sivas, İç Anadolu Bölgesi’nin doğusunda yer alan, tarihi İpek Yolu'nun geçtiği bir ilimizdir. Sivas tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri ve kaplıcaları ile turistlere ilginç tatil olanakları sunmaktadır.

İlçeler: Sivas ilinin ilçeleri; Akıncılar, Altınyayla, Divriği, Doğanşar, Geremek, Gölova, Gürün, Hafik, İmralı, Kangal, Koyulhisar, Suşehri, Şarkışla, Ulaş, Yıldızeli ve Zara'dır.

Coğrafya: Sivas'ın coğrafyası İç Anadolu'nun yüksek platolarından başlar ve doğuya doğru yükselir. İlde dağlık ve sarp bölgeler ile vadiler bulunmaktadır. Ortalama yükseklik 1.000 metre üzerindedir.

Tarihçe: Sivas, tarihi Hititler dönemine kadar uzanan köklü bir geçmişe sahiptir. Daha sonra birçok medeniyetin hüküm sürdüğü bir şehir haline gelmiştir. 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresi'nin toplandığı şehir olarak da önemli bir rol oynamıştır.

b. Diğer Bilgiler:

  • Kayıt kabul esnasında aceme erlere tüm ihtiyaçları verilmektedir.
  • Berber ve terzi hizmetleri kışla içerisinde mevcuttur.
  • Kayıt kabul merkezi hafta sonları ve resmi tatil günlerinde de çalışmaktadır.
  • Kamera özelliği olmayan tuşlu telefonlar ve kısıtlı hat (Askercell) kullanımına izin verilmektedir.
  • Kışlaya gelirken kesici ve delici aletler ile yiyecek ve içecek getirilmemelidir.
  • Akıllı telefonlar ve kısıtlı olmayan hatlar kışlaya getirilmemelidir. Kısıtlı hatlar kışla içerisinde temin edilebilir.

Sivas 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na ulaşım ve sağlanan imkanlar hakkındaki detaylı bilgiler bu şekildedir.

Kaynak: haber merkezi