Rekabet Kurumu'nun gelecek dönem için planladığı işçi alımı, pek çok kişinin ilgisini çekiyor. Ancak, bu süreçte başvuru yapacak adayların hangi kriterlere sahip olması gerektiği ve başvuru sürecinin nasıl işlediği de merak konusu haline gelmiş durumda. Bu bağlamda, Rekabet Kurumu'nun işçi alımıyla ilgili detaylar inceleniyor ve başvuru koşulları araştırılıyor. Peki, Rekabet Kurumu kaç işçi alacak? Rekabet Kurumu'na kimler başvurabilir? Tüm detaylar haberimizde.

Rekabet Kurumu kaç işçi alacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan son duyuruya göre, Rekabet Kurumu, kadrosuna 12'si genel, 10'u iktisat ve 3'ü bilişim alanında olmak üzere toplamda 25 rekabet uzman yardımcısı alımı gerçekleştirecek.

Başvuru sürecinde adaylar, sadece bir kadroya başvurma hakkına sahiptir. Başvurular, 5 Nisan ile 5 Mayıs tarihleri arasında e-Devlet üzerinden veya Rekabet Kurumu-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" internet adresi üzerinden tamamlanabilecektir.

Alım süreci iki aşamadan oluşacaktır; yazılı ve sözlü sınavlar. Başvuran adayların, öncelikle yazılı sınavda başarılı olmaları gerekmektedir. Ardından, yazılı sınavı geçen adaylar, sözlü sınav aşamasına katılmaya hak kazanacaklardır. Bu süreçlerin tamamlanmasının ardından başarılı olan adaylar, Rekabet Kurumu bünyesinde görev alacaklardır.

Rekabet Kurumu'na kimler başvurabilir?

Rekabet Kurumu, Türkiye'de 7 Aralık 1994 tarihinde kabul edilen 4054 sayılı "Rekabetin Korunması Hakkında Kanun" kapsamında kurulmuş, mal ve hizmet piyasalarındaki rekabeti desteklemek ve korumakla görevli bağımsız bir kurumdur. Kurumun amacı, piyasalardaki rekabeti olumsuz etkileyen anlaşma, karar ve uygulamaları önlemek ve piyasaya hakim olan işletmelerin bu gücü kötüye kullanmalarını engellemektir. Ticaret Bakanlığı ile ilişkilendirilen Kurum, bağımsız bir şekilde faaliyet gösterir ve hiçbir dış etki altında karar vermez.

Rekabet Kurumu, 5 Kasım 1997'de faaliyete geçmiş olup, temel görevleri arasında rekabeti kısıtlayan anlaşmaları önlemek, hakim durumun kötüye kullanılmasını engellemek ve birleşme/devralmaları kontrol etmek bulunmaktadır. Kurumun karar organı olan Rekabet Kurulu, Cumhurbaşkanı tarafından atanan 7 üyeden oluşur. Kurum, görevlerini yerine getirirken bilgi talep etme ve yerinde inceleme gibi yetkilere sahiptir ve rekabeti ihlal edenlere ciddi para cezaları uygulayabilir. Bu anlamda, Rekabet Kurulu, rekabete aykırı uygulamaları tespit ederek adeta bir yargı organı gibi faaliyet göstermektedir.

Rekabet Kurumu, yaptığı çalışmalarla bütçesinin 51 katı büyüklüğünde tüketici faydası sağlayarak Türkiye'nin en etkin kamu kurumlarından biri haline gelmiştir. Kurumun uyguladığı idari para cezaları, kamu hazinesine önemli katkılar sağlamaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi