Osmaniye'nin lezzet haritasında özel bir yere sahip olan Zorkun tava, nasıl yapıldığı ve kendine özgü lezzetiyle neler vaat ettiğiyle şehri ziyaret edenleri cezbetmeye devam ediyor. Bu eşsiz tatlının gizemleriyle tanışmaya hazır mısınız? Osmaniye'nin coğrafi işaretli ürünü: Zorkun tava nasıl yapılır? Zorkun tavanın özelliği nedir? soruların yanıtlarına ulaşmak için okuyamaya devam edin...

Osmaniye'nin coğrafi işaretli ürünü: Zorkun tava nasıl yapılır? 

Teknik Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, Ajansımız ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Osmaniye'nin lezzet durağı olan Zorkun Tava, coğrafi işaret tescili alan 7. ürün olarak kayda geçti. Bu işbirliğiyle Osmaniye, yöresel zenginliklerini koruma ve tanıtma yolunda önemli bir adım daha atmış oldu. Osmaniye'nin coğrafi işaretli ürünü: Zorkun tavanın malzemeleri:

  • 1 kg kuzu kuşbaşı et
  • 6 adet domates
  • 6 adet yeşilbiber
  • 30 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tuz

Yapılışı: Bir bakır veya alüminyum tepsiye margarin ve kuşbaşı et ekleyin. Et, suyunu çekene kadar pişirin. Halka şeklinde doğranmış biberleri ekleyin ve kavurun. Küp şeklinde doğranmış domatesleri, sarımsakları, pul biberi, karabiberi, kekiği ve tuzu ekleyin ve karıştırın. Özel fırınlarda veya odun ateşinde pişirildikten sonra servis yapın.

Kaynak: HABER MERKEZİ