Yemek kültürü zengin ve çeşitli olan Osmaniye, gastronomi tutkunlarını cezbeden bir destinasyon. Osmaniye'nin sokaklarından yayılan mis gibi kokular, lezzet arayanları adeta büyülüyor. Peki, Osmaniye'de neler yenir? Hangi restoranlar en ünlü ve en lezzetli yemekleri sunuyor? İşte, "Osmaniye’nin en meşhur restoranları?" sorusunun cevabını arayan herkes için bir rehber niteliğindeki detaylar...

Osmaniye’de ne yenir?

Osmaniye, zengin tarihi geçmişiyle ön plana çıkan bir turistik şehir olarak bilinir. Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan şehir, Akdeniz mutfağına özgü birçok lezzeti barındırır. Buradaki yemekler genellikle taze ve yerel ürünler kullanılarak hazırlanır ve et yemekleri bölgenin en sevilen tatları arasındadır.

Osmaniye’ye özgü yemekler arasında; içli köfte, etli kömbe, kaburga dolması, mahluta çorbası, tirşik, tutmaç çorbası, kızılcık şurubu, köy tavuğu dolması, ekşili köfte ve nar ekşisi şerbeti gibi birçok lezzet bulunur. Şehre geldiğinizde bu lezzetlerin tadına bakmadan geçmemenizi öneririz.

Içli Köfte

Yöresel Bir Lezzet: İçli Köfte

İçli köfte, Osmaniye'nin verimli topraklarında yetiştirilen bulgur ile hazırlanır ve sıklıkla yapılan lezzetler arasındadır. Kıyma, taze bulgur ve çeşitli baharatlar kullanılarak yapılır ve servis edilirken yanında bol yeşillik ve limon bulunur. Bu lezzeti Osmaniye'nin birçok restoranında uygun fiyata tadabilirsiniz.

kaburga-dolmasi-nasil-yapilirkaburga-dolmasi-hangi-yorenin-yemegi-kaburga-dolmasi-tarifi-mu

Özel Günlerin Vazgeçilmezi: Kaburga Dolması

Kaburga dolması, özellikle özel günlerde Osmaniye halkı tarafından yapılan yöresel bir lezzettir. Oğlak veya keçi kaburgası kullanılarak hazırlanan bu yemek, odun ateşinde pişirilir ve yanında özel olarak hazırlanan pilav ile servis edilir. Bu eşsiz lezzeti Kaburgacı Mehmet Usta'da uygun fiyata deneyebilirsiniz.

Patlican Sogurme 1

Patlıcan İle Hazırlanan Eşsiz Bir Lezzet: Söğürme

Söğürme, Osmaniye'de yetiştirilen patlıcanlar ile yapılan bir yöresel yemektir. Patlıcan, soğan, biber ve çeşitli baharatlar kullanılarak hazırlanan bu yemek, sıcak veya soğuk olarak servis edilir. Bu lezzeti Osmaniye'nin birçok lokantasında bulabilirsiniz.

Etli Kömbe 1

Yöresel Bir Tat: Etli Kömbe

Etli kömbe, Osmaniye'nin en sevilen yöresel lezzetlerinden biridir. Kıyma, soğan, maydanoz, karabiber, sıvı yağ ve salça kullanılarak hazırlanan bu yemek, üzerine yoğurt dökülerek servis edilir. Bu lezzeti Güney Restoran'da tadabilirsiniz.

Tirsik Yemegi Adıyaman

Yöresel Bir Çorba: Tirşik

Tirşik, Osmaniye'de sıklıkla tüketilen bir çorbadır. Yapımında kullanılan otun bol lif içermesiyle bilinir. Bir gün bekletildikten sonra pişirilir ve servis edilir. Bu lezzeti Osmaniye Sofrası'nda deneyebilirsiniz.

Zorkun Tava

Şehrin Popüler Lezzeti: Zorkun Tava

Zorkun tava, hem şehirde hem de çevre illerde sıklıkla yapılan bir yemektir. Kuzu kuşbaşı, yeşil biber, domates ve sarımsak ile hazırlanan bu lezzeti birçok restoranda bulabilirsiniz.

elazigin-lezzetli-yoresel-yemegi-eksili-kofte

 Ekşili Köfte

Ekşili köfte, Osmaniye'de sıklıkla yapılan ve tüketilen bir yemektir. Köftelik bulgur ile hazırlanan köftelerin içine patates, havuç ve nohut eklenir ve hepsi bir arada pişirilir. Bu lezzeti Osmaniye'nin birçok çorbacısında bulabilirsiniz.

Tavuk Dolması

Köy Tavuğu Dolması

Köy tavuğu dolması, organik tavuk kullanılarak yapılan bir yöresel lezzettir. Tavuğun iç harcı reyhan, zeytinyağı, biber salçası, soğan, tuz, karabiber ve birçok baharat ile hazırlanır ve ardından pişirilir. Bu lezzeti Osmaniye'deki birçok evde tadabilirsiniz.

El Tursusu 1

El Turşusu

El turşusu, organik ürünler kullanılarak hazırlanan bir mezedir. Sarımsak, biber, patlıcan, kuru nane, limon tozu, sumak ekşisi ve kabak gibi ürünlerle yapılır. Bu lezzeti Osmaniye'nin birçok lokantasında bulabilirsiniz.

Kombe

Bayramların Vazgeçilmezi: Bayram Kömbesi

Bayram kömbesi, Osmaniye'de özellikle bayramlarda tüketilen bir tatlıdır. Şehir merkezinde birçok tatlıcıda bulabilirsiniz.

Fistikli Burma Kadayif Kadayif 276 20 B

Yer Fıstıklı Burma Kadayıf: Yöresel Bir Tatlı

Yer fıstıklı burma kadayıf, Osmaniye'nin meşhur tatlıları arasındadır. Bol miktarda yer fıstığı içerir ve şerbetli bir tatlıdır. Bu lezzeti şehir merkezindeki birçok tatlıcıda bulabilirsiniz.

Kizilcik Surubu

Yaz Aylarının Serinletici İçeceği: Kızılcık Şurubu

Kızılcık şurubu, yaz aylarında Osmaniye halkı tarafından tüketilen bir içecektir. Şeker, su ve kızılcık ile yapılır ve serinletici bir içecektir.

Osmaniye Simidi

Sabah Kahvaltılarının Vazgeçilmezi: Osmaniye Simidi

Osmaniye simidi, şehrin meşhur bir simit çeşididir. Odun ateşinde pişirilir ve çıtır çıtır bir lezzete sahiptir. Şehir merkezinde bulunan Simit Köşkü Fırın Cafe'de tadabilirsiniz.

Nar Eksisi Serbeti

Ekşi Nar ile Hazırlanan Bir İçecek: Nar Ekşisi Şerbeti

Nar ekşisi şerbeti, Osmaniye'de sıklıkla yapılan bir içecektir. Şeker, su ve ekşi nar ile yapılır ve serinletici bir içecektir.

Mahluta Corbasi Adıyaman

Osmaniye Çorbaları

Osmaniye'nin meşhur çorbaları arasında tutmaç çorbası, çakıldaklı çorba, toğga çorbası ve mahluta çorbası bulunur. Bu çorbalar şehrin birçok lokantasında bulunabilir ve tadılabilir.

Umarım beğenirsiniz!

Osmaniye’nin en meşhur restoranları?

Kaburgacı Mehmet Usta:

Adres: Ahmet Yesevi Bölge Trafik Yanı, Yeni Osmaniye Şehir Hastanesi Civarı, 80020 Merkez/Osmaniye
Güney Restoran:

Adres: Şehit Kansu Küçük Ateş Mah. Kırcaali Cd. 80760 Kadirli/Osmaniye
Osmaniye Sofrası:

Adres: Hacı Osmanlı, Birlik Taksi Yanı, Büyük Cami Sk. 80010 Merkez/Osmaniye
Simit Köşkü Fırın Cafe:

Adres: Raufbey, Adnan Menderes Bulvarı, 80010 Merkez/Osmaniye

Kaynak: Haber Merkezi