Samosa yemeği hangi ülkeye ait?
Samosa, Hindistan'da hatırı sayılan ve çok sevilen bir sokak lezzeti. İçinde hardal tohumundan kişnişe, zerdeçaldan kimyona dek türlü türlü baharat var. Farklı hamur, yoğun baharat ve ağır olmayan bir lezzete sahip...
Samosa tarifi için hangi malzemeler kullanılır?
İç harcı
4 adet patates
2 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
Birer tatlı kaşığı kimyon tohumu, hardal tohumu, garam masala, tuz, kırmızı toz biber
2 çay kaşığı zerdecal
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 su bardağı bezelye
Samosa yemeğinin hamuru nasıl yapılır?
3 su bardağı un
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
Kızartmak için yağ
Kaynak: Haber Merkezi