Ramazan coşkusunu Kütahya'da yaşamak isteyenler için araştırmalar hız kazanıyor! Vatandaşlar, Kütahya'da iftar çadırlarının yerlerini keşfetmek için harekete geçti. Peki, Kütahya iftar çadırları nerede? Kütahya'da iftar çadırları nereye kurulur? İşte detaylar...

Kütahya iftar çadırları nerede?

İftar, Ramazan ayında Müslümanların oruç tuttukları günlerin sonunda, akşam ezanı okunduktan sonra (güneşin batmasıyla birlikte) yenen bir öğündür. Bu öğün, gün boyunca tüketilen ikinci öğündür; Ramazan ayında günlük oruç, sahur yemeğinin hemen ardından başlar, gündüz boyunca devam eder ve gün batımıyla birlikte iftar yemeğiyle son bulur. İftar, 2023 yılında UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil edilmiştir.

İftar, Ramazan ayının dini bir kutlaması olup genellikle Müslüman topluluğunun bir araya gelerek orucu birlikte açtığı bir etkinliktir. Yemek, akşam ezanı okunduktan hemen sonra, yani gün batımından sonra yenilir. Orucun bu şekilde açılması, İslam peygamberi Muhammed'in örneğini takip etmektedir. Geleneksel olarak, orucun açılması için üç hurma yenir, ancak bu zorunlu değildir. Müslümanlar, oruç tutan birine iftar yemeği vermenin büyük bir hayır işi olduğuna ve Muhammed'in de bu şekilde davrandığına inanırlar.

Kütahya'da iftar çadırları nereye kurulur? 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, iftar sofralarını 81 ilde kurmayı planlamaktadır. İftar organizasyonu, her şehirde belirlenen mekanlarda dağıtılacak sıcak yemeklerle gerçekleştirilecektir.

Kütahya'da, iftar çadırı Kütahya Zafer Meydanı'nda kurulmaktadır. Vali Musa Işın, Kütahya Valiliği tarafından düzenlenen ve iş insanı İsmet Güral'ın katkılarıyla 600 kişinin katıldığı iftar çadırında vatandaşlarla bir araya gelmiştir. Vali Işın, Ramazan ayını kutlayarak, "Mübarek Ramazan ayının İslam dünyası, milletimiz ve değerli hemşehrilerimiz için huzurlu, sağlıklı ve bereketli geçmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim" demiştir.

Kaynak: Haber Merkezi