Tatlı bir lezzet olan Kudret Helvası, adıyla olduğu kadar içeriğiyle de merak uyandıran bir konudur. İnsanların sıklıkla araştırdığı ve merak ettiği bu helva çeşidi, adından da anlaşılacağı gibi mistik ve ilginç bir tatlıdır. Ancak, Kudret Helvası'nın ne anlama geldiği, Kur'an'da geçip geçmediği ve nerede yapıldığı gibi konular hala birçok kişi için muamma niteliğindedir. İşte, bu gizemli tatlı hakkındaki detaylar haberimizde...

Kudret helvası ne anlama gelir?

Kudret Helvası terimi, genellikle mistik ve manevi bir anlam taşır. "Kudret" kelimesi, Arapça kökenli olup güç, kudret, kuvvet gibi anlamlara gelir. "Helva" ise Türk mutfağında tatlılar arasında yer alan ve genellikle irmik, şeker, yağ gibi malzemelerle yapılan bir tatlı çeşididir. Dolayısıyla, "Kudret Helvası" terimi, güç ve kudretle ilişkilendirilen bir tatlı anlamına gelir.

Kudret helvası kuranda geçiyor mu?

Bakara Suresi'nin 57. ayetinde bahsi geçen 'kudret helvası', Tevrat'a göre İsrailoğulları'nın Mısır'dan ayrılarak yeni bir yurt aradıkları dönemde yaşadıkları açlık sırasında Allah'ın kendilerine gönderdiği bir tür manna olarak anlatılır. Ancak, İsrailoğulları bu ikramı yeterli görmemiş ve şikayet etmişlerdir.

Kudret helvası nerede olur?

Kudret helvası, çocukluğunda Siirt Pervari'de Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'nın anlattığı gibi, meşe yapraklarından toplanıp yuvalak bir şekil verilerek yenilebilir. Ayrıca, toplandıktan sonra su ile kaynatılarak da tüketilebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ