Sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi kefir, birçok kişinin günlük beslenmesinde önemli bir yer tutuyor. Ancak, kefir ne zaman içilirse daha fazla fayda sağlar? Merak edilen bu sorunun cevapları, beslenme uzmanlarının yaptığı yeni bir araştırmayla gün yüzüne çıktı. İşte kefir tüketim zamanlamasının incelikleri ve uzman görüşleri haberimizde!

Kefir ne zaman tüketilmeli?

Kefir, içimi yoğurtu anımsatan hafif ekşi bir tada sahiptir ve vitamin, mineral ile yararlı bakterilerle doludur. Ancak, kefirin bal, zerdeçal veya sıcak yiyeceklerle karıştırılması önerilmez. En doğal haliyle tüketilmesi tavsiye edilir. Smoothie'lere ekleyebilir, kahvaltılarda badem veya cevizle birlikte kullanabilir, hatta kremalı salata sosu yapabilirsiniz.

Kefir, günün her saatinde içilebilir; zira belirli bir zaman dilimine bağlı değildir. Ancak, kefir tüketmeye başlayanlar için bazı püf noktalarına dikkat etmek önemlidir. Vücudun bu güçlü probiyotiğe alışması gereklidir.

İlk 2 gün, gece yemeklerinden sonra bir kaşık kefir tüketilmelidir. Daha sonra her gün dozunuzu ikiye katlayarak günlük 100 ml'ye kadar çıkabilirsiniz. Kefiri yeni tüketmeye başlayanlar için gece tüketmek önerilir. Çünkü yapılan çalışmalar, kefirde bulunan triptofan adlı temel bir amino asidin zihni ve sinirleri sakinleştirmede etkili olduğunu göstermektedir.

Aç mı tok mu tüketmeli?

Kefirin etkilerini vücuda tanıttıktan ve alıştırdıktan sonra farklı zamanlarda içilebilir. Aç karnına içilen kefir, etkisini en üst düzeye çıkarır ve gün boyunca enerjinizi yükseltir. Aynı zamanda bağırsak sağlığının düzelmesine de katkı sağlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ