Kayı Köyü sosyal medyada en çok konuşulan köylerden biri haline geldi. Köyün cinli olduğu söyklemleri vatandaşların dikkatini çekti. Vatandaşlar arama motorlarında köyle alakalı bilgi arayışında. Peki Kayı Köyü nerede, nasıl gidilir? Kayı Köyü cinli mi? detaylar haberimizde!

Kayı Köyü nerede?

Ankara şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafede yer alan eski Kayı Köyü, zamanla halkın yeni bir yere taşınması nedeniyle sessizliğe bürünmüş ve doğal yapısını korumuş durumda. Sincan ilçesine bağlı bu köy, Oğuzların 24 boyundan biri olan Kayıların adını taşıyor. Köyde, halkın zamanla bölgeyi terk etmesiyle birlikte sessizlik hâkim olmuş ve köydeki yapıların çoğu harabe hale gelmiş.

Kayı Köyü nasıl gidilir?

Ankara bölgesindeki en popüler ziyaret noktalarından biri olan Kayı Köyü'ne toplu taşıma ile ulaşım oldukça kolay. Kayı Köyü'ne giden otobüs ve metro hatları, ziyaretçilerin konforlu bir şekilde köye ulaşmasını sağlıyor.

Kayı Köyü'ne otobüsle gitmek isterseniz, 503, 504, 548, 548-3 ve 560 numaralı otobüs hatlarını kullanabilirsiniz. Bu otobüsler, Ankara'nın farklı noktalarından geçerek Kayı Köyü'ne ulaşım sağlıyor. Örneğin, Gazi Osman Paşa, Sincan'dan Kayı Köyü'ne gitmek sadece 29 dakika sürüyor. Diğer bölgelerden de toplu taşıma ile köye kolayca ulaşabilirsiniz.

Metro tercih edenler için ise M1-M2-M3 hatları Kayı Köyü'ne en yakın durak olan Osb-Törekent'e hizmet veriyor. Bu durak, köye sadece 5 dakikalık yürüme mesafesinde. Metro, Ankara'nın çeşitli noktalarından Kayı Köyü'ne hızlı ve rahat bir şekilde ulaşmanızı sağlıyor.

Kayı Köyü'ne ulaşım için en yakın duraklar arasında 50055 - Yenikent Belediye Önü, Osb-Törekent, 50079 - Yenikent Kavşağı ve 52751 - Fatih Caddesi yer alıyor. Bu duraklar, köye yürüyerek ulaşabileceğiniz mesafelerde bulunuyor.

Kayi Koyu Nerede Nasil Gidilir Kayi Koyu Cinli Mi (2)

Kayı Köyü cinli mi?

Köydeki evlerin duvarlarında “Cinli köy” yazıları dikkat çekerken, bu söylentilerin asılsız olduğu vurgulanıyor. Emekli öğretmen Hidayet Uluşan, köyün Ertuğrul Gazi’nin Söğüt’e giderken bıraktığı küçük bir kabileye ev sahipliği yaptığını belirtiyor. Zamanla köydeki alanın darlığı ve lağım sularının yakın bir dereden geçmesi nedeniyle köyde yaşamak zorlaşmış ve halk yeni bir yere taşınmış. Ahmet Demirtaş ise köyde cinlere dair herhangi bir şey olmadığını, bu tür söylentilerin çocukları korkutmak amacıyla çıkarıldığını ifade ediyor.

Köyün dar alanı nedeniyle genişleme imkanı bulunmadığı için, köylüler başka yerlere göç etmek zorunda kalmış. Köydeki tek yapı olarak Hasan Dede Türbesi hâlâ ziyaretçilerini ağırlıyor, ancak köyün geri kalanı sessizlik içinde doğallığını korumaya devam ediyor.


 

Kaynak: HABER MERKEZİ