İlk adım, Bayındır'a süt işleme fabrikası
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in yeni tarım politikası kapsamında ilk somut adımı Bayındır’da attı. Soyer, belediye iştiraklerinden BAYSAN’ın 65 milyon liralık yatırımla kuracağı süt işleme fabrikasının tanıtım toplantısında, fabrikanın temelini mayıs ayında atacaklarını açıkladı

22 Ocak 2021 - 14:18
KENAN YEŞİL
Geçtiğimiz gün İzmir’in tarım politikasını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeni tarım politikası adına somut adımı Bayındır’da attı. Belediye iştiraklerinden BAYSAN’ın 65 milyon liralık yatırımla kuracağı süt işleme fabrikası ve Ödemiş’te faaliyet gösterecek et işleme tesisinin tanıtım toplantısına katılan Başkan Soyer, 7 bin metrekarelik alanda inşa edilecek fabrikanın temelini Mayıs ayında atacaklarını söyledi. Tesisin bölgeye hayırlı olmasını dileyen Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi köylü milletin efendisidir dedirtene kadar tarım konusunda çalışmaya devam edecek. Burada çalışacak vatandaşlarımızla, köylülerimizle bu bölgede yaşan herkesin refahını büyüteceğiz ve bir zerre sütünüz ziyan olmayacak” dedi.Alım-satım garantisi
Bayındır Süt İşleme Fabrikası’nın son yıllarda kamu eliyle açılan çok az sayıdaki tesisten biri olacağını belirten Soyer, 100 kişini istihdam edileceğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu fabrikada işlenecek süt ile üreticilere alım ve satım garantisi vereceğini de vurgulayan Soyer, “BAYSAN eliyle üreticilerimizden alım garantili şekilde ürünleri satın aldıktan sonra işleyecek, paketleyecek, pazarlama ve satışını yapacağız. Bayındır’da kurduğumuz bu tesis sayesinde inek sütündeki alımlarımızı 16 milyon litreden 22 milyon litreye yükseltiyoruz. Alacağımız sütün 16 milyonu süt kuzusu projesiyle hemşerilerimize ulaşacak, geri kalanı ise burada paketlenerek kendi markamızla piyasaya sunulacak. 2021 ve 2022 döneminde inek sütü alımına küçükbaş sütü alımını da ekliyoruz. Belediye şirketimiz Baysan aracılığıyla bu tesiste kullanılmak üzere üreticilerimizden ilk yılda 7 milyon 500 bin litre koyun sütü, 5 milyon litre keçi sütü ve 2 milyon litre manda sütü satın alacağız. Süt işleme fabrikamız, günlük 100 ton süt işleme kapasitesine sahip olacak. Tesisimizde İzmir mozzarellası, keçi ve koyun sütünden beyaz peynir ve diğer peynirler üretilecek. Ayrıca manda sütünden kaymak ve dondurma yapacağız” dedi.
FACEBOOK YORUMLAR