İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri sıkça merak ediliyor. Üyelerin isimleri sıkça kimdir diye aratılıyor. Bununla birlikte İzmir'de meclis üyeleri hangi partili ve hangi çalışmaları yaptı diye merak ediliyor. İşte meclis üyesi Mustafa İduğ  kimdir hakkında detaylı bilgiler...

Mustafa İduğ kimdir?

Mustafa İduğ, 1962 yılında Bornova'da doğmuş bir isimdir. Eğitim hayatını Yaşar Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora dereceleriyle tamamlamıştır.

Kariyerinde sivil toplum ve siyasete önemli katkılarda bulunmuştur. 2005-2007 yılları arasında Ege Otomotiv Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiş, aynı şekilde 2009-2013 yılları arasında İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeliği ve TOBB Otomotiv Yan Sanayi Sektör Meclis Grubu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca, 2009-2014 yıllarında Bornova Belediye Meclis Üyeliği yapmış ve 2009-2010 yıllarında Bornova Belediyesi Encümen Üyeliği görevini üstlenmiştir.

İş dünyasına da katkı sağlayan Mustafa İduğ, İduğ Yedek Parça Ltd. Şti., İduğ Petrol Ürünleri Ltd. Şti. ve İduğ Gıda Ltd. Şti. gibi şirketleri kurarak faaliyet göstermiştir. Ayrıca, Ege bölgesinde Castrol madeni yağlarının distribütörlüğünü yapmaktadır. Ayrıca, Atak Taşıt Yedekleri A.Ş.'nin yönetim kurulu üyesi ve ortağıdır.

Akademik alanda da aktif olan Mustafa İduğ, 2012 yılından itibaren Yaşar Üniversitesi'nde İşletme Mühendisliği yüksek lisans programında Kobi Kaynak Planlama ve Bütçe Yönetimi dersleri vermektedir. 2018 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği'ne seçilmiştir.

Mustafa İduğ hangi partili?

Ayrıca, siyasi arenada da yer almış ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İzmir İli, Bornova İlçesi Belediye Başkanı olmuştur. Mustafa İduğ, iş, siyaset ve akademik dünya arasında başarılı bir denge kurmuş bir isim olarak bilinir.

Kaynak: HABER MERKEZİ