Bugün saat 12.00 civarında, Eyüpsultan'ın Sakarya Mahallesi'nde MHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Köksal Kaçmaz'ın işlettiği kafenin önüne bir aracın park edilmesi üzerine olaylar gelişti. Köksal Kaçmaz, aracın kafenin önünden çekilmesini istedi. Ancak bu talep, kısa süre sonra kavgaya dönüşerek tartışmaya sebep oldu. Mahalle sakinlerinin de müdahil olduğu olayda, aracın sürücüsü ile Kaçmaz arasında yaşanan tartışma bir anda silahlı saldırıya dönüştü.

Olay yerine daha sonra aracıyla gelen sürücü ve üç arkadaşı, silahlarını çekerek Köksal Kaçmaz'a ve yanındaki bir kişiye ateş açtı. Silahlı saldırı sonucu Köksal Kaçmaz olay yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan Yunus Kaya adlı bir kişi de yaralandı. Saldırganlar hızla olay yerinden kaçtılar.

'Sadece İstanbul'da 2.5 milyon ruhsatsız silah var'

Polis ekipleri olayın ardından hızla çalışma başlattı ve saldırganları yakalamak için çaba gösterdi. Bu çabalar sonucunda, olaya karışan üç kişi gözaltına alındı. Kaçan bir şüphelinin yakalanması için de çalışmaların devam ettiği belirtildi. Ayrıca, saldırı sonucu park halinde bulunan bir araca da kurşun isabet ettiği öğrenildi.

Köksal Kaçmaz'ın ağabeyi Savaş Kaçmaz, basına yaptığı açıklamada, "Kendi halinde birisiydi zaten sıkanları da tanımıyordu. 3 tane de torunu vardı burada onların önüne siper etmiş kendini. Sadece İstanbul'da 2.5 milyon ruhsatsız silah varmış. Bunların olmaması lazım" dedi.

MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Sezer Yozgat da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlçe Yönetiminde görev yapmış olduğum MHP Eski Eyüpsultan İlçe Başkanımız Köksal Kaçmaz Ağabeyimin bugün uğradığı kahpe bir saldırı sonucu vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kıymetli Ağabeyime Allah'tan rahmet dilerim. Başımız sağolsun." ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

En güncel haberler için tıklayınız

Kaynak: Haber Merkezi