Eskinazi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  "Homeros'un "Gök kubbenin altındaki en güzel şehir" olarak tanımladığı İzmir, 8 bin 500 yıllık tarihi boyunca ihracat, sanayi, tarım, turizm ve fuarcılık alanlarında her zaman öne çıkmış bir şehir olmuştur.

Türkiye'de ihracatın başladığı önemli bir merkez olan İzmir, hala ülkemizin en fazla ihracat yapan ikinci ili konumunda bulunuyor. 2022 yılında Türkiye genelinde en fazla ihracat yapan ikinci il olarak yüzde 16 artışla 17 milyar 244 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren İzmir, Ege Bölgesi ihracatının yüzde 54'ünü temsil etmiştir.

1694072927_AdobeStock_16764925

Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi, siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik başarılarla taçlandırılmadıkça, zaferler eksik kalır. İzmir'in kurtuluşu gibi geçmiş zaferler, milletimizin mücadelesi, emeği, akılı ve stratejisi ile birleşerek tam bağımsızlığı sağlamıştır.

Biz ihracatçılar olarak, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefiyle, 7 gün 24 saat üretmeye ve ihracat rekorlarını kırmaya devam edeceğiz. İzmir'in kurtuluşunun 101. yıl dönümünde, bu zaferi kazanmamıza önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm askerlerimizi saygı ve şükranla anıyoruz. Binlerce yıldır farklı kültürlerin ve inançların bir arada barış içinde yaşadığı kadim İzmir, bu birlik ve beraberlik geleneğini daima sürdürecektir"

Kaynak: Haber Merkezi