İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri sıkça merak ediliyor. Üyelerin isimleri sıkça kimdir diye aratılıyor. Bununla birlikte İzmir'de meclis üyeleri hangi partili ve hangi çalışmaları yaptı diye merak ediliyor. İşte meclis üyesi Abdül Batur kimdir hakkında detaylı bilgiler...

Abdül Batur kimdir?

Abdül Batur, 1957 yılında Narlıdere'de doğan bir isimdir. İlköğrenimini Narlıdere Oğuzhan İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi Ortaokul bölümünü ve İzmir Namık Kemal Lisesi'ni bitirmiştir. Eğitim hayatına devam ederek İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Mimarlık kariyerine Pendik Tersanesi şantiyesinde çalışarak adım atmıştır. 1984-1987 yılları arasında yurtdışında birçok şehirde şantiye proje müdürü olarak görev alarak mesleki deneyimini artırmıştır. 1988 yılında Narlıdere'ye dönerek kendi proje bürosunu açmış ve iş yaşamına doğup büyüdüğü bu kentte devam etmiştir. Bu dönemde Narlıdere'nin birçok yerinde inşa edilen binaların projelerine imza atmıştır. Aynı zamanda gençlik döneminde uzun yıllar boyunca Narlıdere Spor Kulübü'nde futbol oynamış ve kulüp yönetiminde de yer almıştır.

Abdül Batur, 1999 yılında Narlıdere Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. 2004 seçimlerinde büyük bir oy farkıyla 2. kez Narlıdere Belediye Başkanlığı'na seçilmiş ve başarılı çalışmaları ile her kesimin takdirini kazanmıştır. 2004 yılında, Nokta Dergisi tarafından yılın tek kişiye verilen "Doruktakiler" ödülünü kazanmıştır. Ayrıca çeşitli kurumlardan aldığı ödüllerin yanı sıra Şehir ve Başkan Dergisi tarafından 4 kez Türkiye çapında yılın ilçe belediye başkanı seçilmiştir.

2009 yılında yapılan seçimlerde %71'lik bir rekor oy oranıyla belediye başkanlığına üçüncü kez seçilen Abdül Batur, görev süresi boyunca 2. İnönü ve Atatürk Mahallesi gecekondularında "Kent dokusunu yenileme" projesi, Yukarıköy, Yeniköy ve Yenikale mahallelerinde "Eski dokuyu yenileme" projeleri gibi bir dizi proje gerçekleştirerek kentin siluetini değiştirmiştir. Ayrıca, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi, Engelliler Merkezi, Yeni Pazaryeri, Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı, Üniversiteye Hazırlık Kurs Merkezi, Kültür Sanat ve Hobi Merkezi, Cemevi, eski cemevinin müzeye dönüştürülmesi, Güven Erkaya Spor Salonu, Ali Artuner Futbol Sahası gibi birçok projeye de imza atmıştır.

Abdül Batur hangi partili?

2014 yerel seçimlerinde dördüncü kez Narlıdere Belediye Başkanı olarak seçilen Abdül Batur, evli ve 2 çocuk sahibidir. Ayrıca, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP İzmir Konak Belediye Başkan adayı olarak görev almıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ