Meraklı gözlerin hedefi, lezzet dolu bir yolculuk! Vatandaşlarımızın mutfak serüvenine eşlik etmeye hazır mısınız? Bugün, özellikle merak konusu olan bir lezzetin peşine düşüyoruz. Evlerimizin şahane mutfaklarından yükselen nefis kokular arasında kaybolacağımız bir tarife merhaba diyoruz. Gelinim Mutfakta'nın muazzam dünyasına hoş geldiniz! Trabzon'un eşsiz tatlarından esinlenerek hazırlanan Trabzon Hurmalı Pasta, bugün sofralarınızı renklendirmeye geliyor. Peki, Gelinim Mutfakta Trabzon Hurmalı Pasta Tarifi, Trabzon Hurmalı Pasta nasıl yapılır? Trabzon Hurmalı Pasta malzemeleri nelerdir? İşte, bu soruların cevaplarını keşfetmeye hazır mısınız?

Trabzon Hurmalı Pasta Tarifi

Yemek tariflerine hoş geldiniz! "Gelinim Mutfakta" programının bu haftaki lezzet dolu bölümünde, enfes bir Trabzon Hurmalı Pasta tarifiyle karşınızdayız. Trabzon mutfağının eşsiz lezzetlerinden ilham alan bu tarif, özel günlerinizde sofralarınıza ayrı bir şıklık katacak. Hurmanın muazzam tadıyla buluşan keki ve nefis kremasıyla damakları şenlendiren bu pasta, hem görsel şölen sunacak hem de misafirlerinizi kendisine hayran bırakacak. Şimdi, bu lezzet dolu yolculuğa çıkarak Trabzon'un zengin mutfağından ilham alarak hazırlayacağımız enfes Hurmalı Pasta tarifine geçelim.

Trabzon Hurmalı Pasta malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı hurma

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram tereyağı

Üzeri için:

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 100 gram damla çikolata

Trabzon Hurmalı Pasta nasıl yapılır?

  1. Öncelikle kreması için tencereye sütü, toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
  2. Kaynadıktan sonra altını kısıp 1-2 dakika daha pişirelim.
  3. Ocaktan aldıktan sonra içerisine tereyağını ekleyip eritelim ve karıştıralım.
  4. Soğumaya bırakalım.
  5. Keki için yumurtaları ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
  6. Ardından sıvı yağı, sütü ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  7. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştıralım.
  8. Hurmaları küçük küçük doğrayıp kek harcına ekleyip karıştıralım.
  9. Yağlanmış ve unlanmış 24 cm'lik bir kek kalıbına harcı döküp 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
  10. Kek piştikten sonra fırından çıkarıp ılımaya bırakalım.
  11. Kek ılıdıktan sonra 3-4 kat olacak şekilde keselim.
  12. İlk katı servis tabağına alalım. Üzerine kremadan sürelim.
  13. İkinci katı üzerine yerleştirip tekrar kremadan sürelim.
  14. Bu işlemi tüm katlar için tekrarlayalım.
  15. En son kat üzerine kalan kremayı sürüp üzerini pudra şekeri ve damla çikolata ile süsleyelim.
  16. Servis yapalım.

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi