Merhaba ve hoş geldiniz! Bugün merak edilen ve lezzetiyle sofraları şenlendiren bir tarifin detaylarına mercek tutuyoruz: Gelinim Mutfakta'nın unutulmaz lezzetlerinden biri olan Tokat Etli Yaprak Sarması! Belki de aklınızda dönen sorular arasında Gelinim Mutfakta Tokat Etli Yaprak Sarması tarifi: Tokat Etli Yaprak Sarması nasıl yapılır? gibi sorular vardır. Endişelenmeyin, çünkü bu yazıda bu soruların cevaplarını bulacaksınız. Hazır mısınız, lezzet dolu bir yolculuğa çıkmak için? Öyleyse, tarifin sırlarını keşfetmeye başlayalım! İşte detaylar haberimizde

Gelinim Mutfakta Tokat Etli Yaprak Sarması tarifi

İç Harcı Malzemeleri

  • 500 gr dana kıyma
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/4 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su

Sarma Malzemeleri

  • 1 kg asma yaprağı
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 2 su bardağı su

Servis Malzemeleri

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak

İç Harcı Hazırlanışı: Soğanı ince ince doğrayın. Maydanozu ve naneyi de ince ince kıyın. Bir kapta kıyma, bulgur, soğan, maydanoz, nane, tuz, karabiber, pul biber, kimyon, zerdeçal ve zeytinyağını karıştırın. Üzerine sıcak su ekleyin ve iyice yoğurun. Harcın yumuşak olması önemlidir. Gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz. Harcı 15 dakika dinlendirin.

Sarma İçin: Asma yapraklarını yıkayın ve saplarını ayıklayın. Bir tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya limon suyunu ekleyin. Asma yapraklarını birkaç saniye kaynar suda haşlayın ve soğumaya bırakın.

Sarma İçin: Bir sarma tepsisinin dibine zeytinyağı sürün. Asma yaprağının parlak tarafı aşağı gelecek şekilde tezgaha koyun. Yaprağın sap kısmına 1 yemek kaşığı iç harç koyun ve yaprağı sarın. Tüm yaprakları ve iç harcı bu şekilde sarın.

Sarmış olduğunuz yaprakları tencereye dizin. Üzerine zeytinyağı ve su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 45 dakika - 1 saat pişirin.

Servis İçin: Yoğurdu sarımsakla karıştırın. Sarmışları servis tabağına alın ve üzerine yoğurt sosu dökün. Sıcak olarak servis edin.

Püf Noktaları: Asma yapraklarını çok fazla haşlamamaya dikkat edin. Yumuşamaları yeterlidir. İç harcı hazırlarken baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Sarmışları pişirirken tencerenin kapağını kapatmayı unutmayın. Sarmışları pişirdikten sonra 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ