Testi Kebabı, lezzetiyle sofralara adeta bir şölen yaşatıyor. Gelinim Mutfakta programının unutulmaz tariflerinden biri olan Testi Kebabı, hem yapımıyla hem de sunumuyla ilgi çekiyor. Peki, Gelinim Mutfakta Testi Kebabı tarifi: Testi Kebabı nasıl yapılır? Testi Kebabı tarifi, her bir adımıyla damakları şenlendiren bir yolculuğa çıkartıyor. Hazırsanız, gelin hep birlikte bu eşsiz lezzetin sırlarını keşfedelim. İşte detaylar haberimizde...

Gelinim Mutfakta Testi Kebabı tarifi

Malzemeler

  • 1 kg kuzu veya dana eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 3 adet domates (kabukları soyulmuş ve iri doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber (iri doğranmış)
  • 1 adet soğan (iri doğranmış)
  • 5-6 diş sarımsak (kabuklu)
  • 10 adet arpacık soğanı (kabuklu)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı:  Fırını 200°C'ye ısıtın. Toprak testi kaplarını iyice yıkayın ve kurulayın. Testinin dibine tereyağının yarısını yerleştirin. Kuşbaşı doğranmış eti testinin içine doldurun.

Üzerine domates, biber, soğan, sarımsak ve arpacık soğanı ekleyin. Kalan tereyağını et ve sebzelerin üzerine yayın. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın. 1 çay bardağı su ekleyin. Testinin ağzını un ve suyla hazırladığınız hamurla sıkıca kapatın. Testinin ağzını kapatırken hamurun içine kaçmamasına özen gösterin.

Fırın tepsisinin altına bir fırın tepsisi koyun ve testiyi tepsiye yerleştirin. Fırında 1 saat 30 dakika - 2 saat pişirin. Pişme süresi fırına göre değişebilir. Piştiğini anlamak için testinin ağzını açın ve bir bıçak batırın. Bıçak kolayca çıkıyorsa pişmiş demektir. Fırından çıkardıktan sonra testinin ağzını dikkatlice açın. Servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.

Püf Noktaları: Daha lezzetli bir testi kebabı için kuzu eti tercih edebilirsiniz. Pişirme esnasında testinin ağzını açmayın. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirmeniz önerilir. Testi kebabını ekmek veya pilavla servis edebilirsiniz.

Not: Tarif 4 kişiliktir. Malzemeleri isteğe göre ayarlayabilirsiniz.

İpucu: Testi kebabınıza ekstra lezzet katmak için ete baharatlar ekleyebilirsiniz. Kekik, biberiye, nane ve kimyon gibi baharatlar harika bir tat verir.

Uyarı: Pişirme sırasında taşma ihtimaline karşı fırın tepsisine bir miktar su ekleyebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ