Merhaba mutfak maceralarının cesur gezginleri! Bugün, yemek tutkunlarının merakla sorduğu bir soruya cevap bulacağız: Tavuklu Alanya Bohçası nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'nın eşsiz tariflerinden biri olan bu lezzetli bohça, sofralarınıza neşe katacak. Gelinim Mutfakta Tavuklu Alanya Bohçası tarifi: Tavuklu Alanya Bohçası nasıl yapılır? Hazırsanız, bu keyifli yemek tarifleri serüvenine birlikte çıkalım. Tavuklu Alanya Bohçası'nın inceliklerini ve püf noktalarını keşfetmek için bu yazıyı okumaya devam edin. Hazırsanız, mutfağa adım atma vakti geldi! İşte detaylar...

Gelinim Mutfakta Tavuklu Alanya Bohçası tarifi

Krep için

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 100 gram haşlanmış tavuk göğsü (didilmiş)
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1/2 demet maydanoz (doğranmış)
  • 1 adet rendelenmiş küçük soğan
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Süslemek için

  • 1 demet taze soğan
  • 1 adet limon
  • Hazırlanışı:

Krepler için: Bir kapta yumurta ve tuzu çırpın. Süt, su ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyip topaksız bir kıvam elde edin. Tavayı ısıtın ve yağlayın. Bir kepçe hamur dökerek ince krepler pişirin.

İç harcı için: Tavuk göğsünü haşlayın ve didin. Domates, soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi bir kapta karıştırın. Didilmiş tavuğu da ekleyip karıştırın.

Bohçaları hazırlamak için: Bir krepin ortasına 1-2 yemek kaşığı iç harç koyun. Krepin kenarlarını bohça şeklinde kapatın. Taze soğanla bohçaları bağlayın.

Servis etmek için: Tavayı ısıtın ve tereyağı eritin. Bohçaları tavada hafifçe kızartın. Limon dilimleriyle süsleyerek sıcak servis edin.

Püf Noktaları: Krepleri pişirirken tavayı çok fazla yağlamayın. İç harcı çok fazla koymayın, bohçaları kapatmak zorlaşır. Taze soğan yerine maydanoz sapı da kullanabilirsiniz. Bohçaları fırında da pişirebilirsiniz. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ