Meraklı bakışlarınızı üzerine çeken, lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek bir tarifin peşinde misiniz? Gelinim Mutfakta'nın eşsiz dünyasına hoş geldiniz! Bugün, damakları şenlendiren ve merak uyandıran bir lezzetin sırlarını keşfetmeye hazır olun. Evet, doğru tahmin ettiniz. Perde Pilavı'nın gizemli dünyasına adım atmak üzereyiz. İşte, Gelinim Mutfakta Perde Pilavı tarifi: Perde Pilavı nasıl yapılır? sorusunun cevabını ararken, lezzet dolu bir serüvene çıkma vakti geldi! İşte detaylar haberimizde...a

Gelinim Mutfakta Perde Pilavı tarifi

Pilav Malzemeleri

  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • 1 su bardağı dolmalık fıstık
  • 1 su bardağı badem
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Yufka Malzemeleri

  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri Malzemeleri

  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı

Pilav Hazırlanışı: Kuş üzümünü ılık suda 15 dakika bekletin. Dolma fıstık ve bademleri iri iri doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını tencerede eritin. Pirinçleri ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun. Kuş üzümü, dolma fıstık ve bademleri ekleyip 1 dakika daha kavurun.

Tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısıp pilavı pişirin. Soğumaya bırakın.

Yufka Hazırlanışı: Yoğurt, süt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu bir kapta çırpın. Yufkaları tezgaha serin ve her bir yufkanın üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve kenara ayırın.

Perde Pilavı Hazırlanışı: Fırını 180 dereceye ısıtın. Bir fırın kabını yağlayın. Yufka rulolarından birini alıp fırın kabının tabanına yerleştirin. Soğuyan pilavı yufkanın üzerine dökün ve yayın. Kalan yufka rulolarını pilavın üzerine kapatın.

Eritilmiş tereyağını pilavın üzerine gezdirin. Fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.

Püf Noktaları: Pilavı hazırlarken tavuk suyu yerine et suyu da kullanabilirsiniz. Pilavı hazırlarken kuş üzümü ve bademleri eklemeyebilirsiniz. Yufkaları hazırlarken yoğurtlu karışımın çok sıvı olmamasına dikkat edin. Perde pilavını fırında pişirirken üzerinin kızarmasını istiyorsanız son 10 dakika için fırının ızgara ayarını açabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ