Mutfağa meraklı olanlar için harika bir tarifle karşınızdayız! Gelinim Mutfakta programında büyük ilgi gören Gelinim Mutfakta Lor Peynirli Cheesecake tarifi: Lor Peynirli Cheesecake nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını arayanlar için mükemmel bir rehber hazırladık. Lor Peynirli Cheesecake tarifi ile hem misafirlerinizi hem de sevdiklerinizi şımartabilir, onlara unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatabilirsiniz. Şimdi bu nefis tatlıyı hazırlamanın püf noktalarını öğrenme zamanı! İşte detaylar haberimizde...

Gelinim Mutfakta Lor Peynirli Cheesecake tarifi

Lezzetli ve yapımı kolay bir tatlı mı arıyorsunuz? O zaman Gelinim Mutfakta'dan bu lor peynirli cheesecake tarifine bayılacaksınız! Bu tarifte, yumuşak ve kremsi bir lor peyniri dolgusu, çıtır bir bisküvi tabanı ve taze meyvelerle süslenmiş bir cheesecake hazırlayacaksınız. Hazırlaması çok kolay ve her misafirinizin beğeneceği bir tatlı olacak.

Taban için

  • 200 gr bisküvi
  • 100 gr eritilmiş tereyağı

Dolgu için

  • 500 gr lor peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 200 gr krema

Süsleme için

  • Mevsim meyveleri (çilek, ahududu, böğürtlen vb.)
  • Pudra şekeri

Hazırlanışı: Tabanı hazırlayın: Bisküvileri rondoda un haline gelene kadar öğütün. Eritilmiş tereyağı ile karıştırın ve cheesecake kalıbının tabanına bastırarak yayın. Buzdolabında 30 dakika soğutun.

Dolguyu hazırlayın: Lor peynirini, toz şekeri ve vanilyayı bir kasede çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip her defasında iyice karıştırın. Kremayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Cheesecakeleri pişirin: Dolguyu bisküvi tabanının üzerine dökün ve fırında 180 derecede 40-45 dakika pişirin. Cheesecake'in ortası hala hafifçe titriyorsa, pişirmeyi bırakın ve fırında soğumaya bırakın.

Süsleyin ve servis edin: Cheesecake tamamen soğuduktan sonra, mevsim meyveleri ile süsleyin ve pudra şekeri serpin. Soğuk olarak servis edin.

Püf Noktaları: Cheesecake'i kalıptan çıkarmadan önce en az 4 saat buzdolabında soğutun. Daha lezzetli bir cheesecake için lor peynirini önceden oda sıcaklığına getirin.

Cheesecake'i süslemek için taze meyvelerin yanı sıra çikolata sosu, karamel sos veya fındık parçaları da kullanabilirsiniz. Cheesecake'i dilimlemeden önce bıçağı sıcak suyla ıslatın ve her dilimden sonra bıçağı tekrar kurulayın. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi