Kıymalı kadayıf tarifi arayanlar için aradıkları lezzeti bulabilecekleri bir tarifte buluştuk! Özellikle Gelinim Mutfakta severlerin merakla beklediği, kıymalı kadayıfın sırlarını sizin için açıklıyoruz. Eşsiz bir tat arayanların gözdesi haline gelen bu tarif, hem pratik hem de lezzetli olmasıyla sofralarınızı süslemeye hazır. Gelinim Mutfakta Kıymalı Kadayıf tarifi: Kıymalı Kadayıf nasıl yapılır? İçinde kıyma ve kadayıfın muhteşem uyumunu bulacağınız bu tarifi denemeden geçmeyin! İşte detaylar haberimizde...

Gelinim Mutfakta Kıymalı Kadayıf tarifi

Kıymalı kadayıf, hem yapımı kolay hem de çok lezzetli bir ana yemektir. Gelinim Mutfakta programında da sıkça yer alan bu tarif, ister aile yemeği ister misafir ağırlamada sofranıza şıklık katacaktır.

Kadayıf Malzemeler

  • 250 gr ince tel kadayıf
  • 150 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Harç Malzemeler

  • 300 gr kıyma (dana veya kuzu)
  • 1 adet büyük soğan, ince doğranmış
  • 2 diş sarımsak, rendelenmiş
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz ve karabiber
  • Maydanoz, ince kıyılmış

Şerbeti Malzemeler

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 limon dilimi

Hazırlanışı: Kadayıfı hazırlamak için: Tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırın. Kadayıfı bir tepsiye alın ve tereyağı karışımını üzerine dökün. Ellerinizle kadayıfı iyice yoğurun ve ayırın.

Harcı hazırlamak için: Soğanı zeytinyağda kavurun. Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Domates salçası, biber salçası, kimyon, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip baharatların kokusu çıkana kadar kavurun. Rendelediğiniz sarımsak ve maydanozu ekleyip karıştırın. Harcın soğumasını bekleyin.

Kadayıfı pişirmek için: Bir fırın kabını yağlayın. Kadayıfın yarısını fırın kabına serin. Soğuyan harcı kadayıfın üzerine yayın. Kalan kadayıfı harcın üzerine örtün.

Şerbeti hazırlamak için: Şeker ve suyu bir tencereye alın. Karıştırarak kaynatın. Limon dilimini ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Kadayıfı pişirmek için: Fırını 180 dereceye ısıtın. Kadayıfı önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkan kadayıfın üzerine soğumuş şerbeti gezdirin. Kadayıfı en az 1 saat dinlendirdikten sonra servis edin. 

Püf Noktaları: Kadayıfı iyice yoğurmak, pişerken dağılmasını önler. Harcı çok fazla kavurmamaya özen gösterin. Şerbeti soğuk dökmek, kadayıfın yumuşak kalmasını sağlar. Dilerseniz çam fıstığı veya ceviz de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ