Gelinim Mutfakta, lezzetin sırlarını çözmek için harika bir platform! Bugün merak ettiğiniz bir tarife dair arayışınız mı var? İşte size en sevilenlerden biri: Kirpi Pasta! Belki de adını sıkça duymuş ama nasıl yapıldığını merak etmişsinizdir. Endişelenmeyin, bu lezzetli pasta tarifi sadece birkaç basit adımda hayatınıza renk katacak. Gelinim Mutfakta Kirpi Pasta tarifi: Kirpi Pasta nasıl yapılır? Haydi, beraber mutfakta şenlik yapmaya ne dersiniz? Kirpi Pasta'nın sırlarını çözmeye hazır mısınız? İşte detaylar haberimizde...

Gelinim Mutfakta Kirpi Pasta tarifi

Kek Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Krema Malzemeleri

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 muz

Süsleme Malzemeleri

  • 100 gr bitter çikolata
  • 50 gr beyaz çikolata
  • Draje
  • Badem

Hazırlanışı: Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı kaplarda çırpılır. Şekerin yarısı her birine eklenir ve mikserle beyazlaşana kadar çırpılır. Yumurta akı köpürtülerek koyu bir kıvam elde edilir. Sarılar şeker eriyene kadar çırpılır. Sıvı yağ ve süt eklenerek karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenip elekle elenir. Yavaş yavaş karıştırılarak kek hamuru hazırlanır.

Hamur yağlanmış kek kalıbına dökülür ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir. Kek soğuyunca ikiye kesilir. Krema için krem şanti, toz şeker ve soğuk süt çırpılır. Diğer sütte vanilya ve muz ezilir. Krem şantili karışıma muzlu karışım eklenip spatula ile karıştırılır.

Alt kek tabanına krema sürülür. Üzerine muz dilimleri yerleştirilir. Üzerine ikinci kek kapatılır ve krema ile kaplanır. Kekin yan kısımları da krema ile kaplanır. Rondodan geçirilmiş kek parçaları serpilerek kirpinin dikenleri oluşturulur. Bitter ve beyaz çikolatalar ayrı ayrı benmari usulü eritilerek ağız torbasına doldurulur.

Eritilmiş çikolatalar ile kirpinin gözü, burnu ve ağzı yapılır. Draje ile burnuna benek yapılır. Badem dilimleri ile kirpinin kulakları yapılır. Kirpi pasta buzdolabında en az 1 saat dinlendirildikten sonra servise hazır hale gelir.

Püf Noktaları: Kekin daha kabarık olması için yumurta aklarını sert köpük elde edene kadar çırpmanız önemlidir. Kremanın kıvamı çok katı olmamalıdır. Gerekirse süt ekleyebilirsiniz. Kirpinin dikenleri için kekleri rondodan geçirirken çok fazla toz olmamasına dikkat edin. Çikolataları benmari usulü eritirken dikkatli olun. Çikolatanın yanmamasına özen gösterin. Kirpi pastayı süslemek için hayal gücünüzü kullanabilirsiniz. Farklı meyveler ve kuruyemişler kullanarak daha da güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ