Kullanıcılar merak ediyor; Gelinim Mutfakta programında en çok dikkat çeken tariflerden biri olan kaymaklı kadayıf nasıl yapılır? Bu nefis tatlının sırrını öğrenmek ve mutfağınızda harikalar yaratmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Kaymaklı kadayıf tarifiyle, lezzetli ve kıvamında bir tatlı yapmanın püf noktalarını sizinle paylaşıyoruz. İşte detaylar haberimizde...

Gelinim Mutfakta Kaymaklı Kadayıf tarifi

Lezzetiyle hafızalara kazınan, yapımı kolay ve pratik Gelinim Mutfakta Kaymaklı Ekmek Kadayıfı tarifi ile karşınızdayız! Bu tarifte, ekmek kadayıfının yumuşak dokusu, kaymaklı şerbetinin enfes tadı ve fıstıkla süslenmiş hali bir araya gelerek unutulmaz bir lezzet şöleni sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif ile siz de sevdiklerinizi mest edebilirsiniz.

Kadayıf için

  • 1 paket (500 gr) ekmek kadayıfı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 limon dilimi

Kaymak için

  • 1 litre süt
  • 1 paket (125 gr) krem şanti
  • 1 paket (100 gr) nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Fıstık içi
  • Ceviz içi (isteğe bağlı)

Hazırlanışı: Ekmek kadayıfını ufalayın ve bir kapta yoğurun. Sıvı yağı ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Yağlanmış tepsiye ekmek kadayıfı harcını dökün ve üzerine bastırın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Şerbet için su, toz şeker ve limon dilimini bir tencereye alın. Kaynatın ve 10 dakika kadar fokurdatın. Fırından çıkan kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.

Kaymak için süt, krem şanti, nişasta, toz şeker ve vanilyayı bir tencereye alın. Koyulaşana kadar pişirin. Ilınmış kaymağı kadayıfın üzerine dökün ve spatula ile eşit şekilde yayın. Fıstık içi ve ceviz içi ile süsleyip servis edin.

Püf Noktaları: Ekmek kadayıfını çok fazla ufalamamaya özen gösterin. Fırında pişen kadayıfın üzerine şerbeti dökmeden önce iyice soğumasını bekleyin.

Kaymaklı şerbeti ılık bir şekilde dökün, çok sıcak olması kadayıfın yumuşamasına neden olabilir. İsteğe göre kaymak yerine muhallebi de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi