Mutfaklar, yaratıcılığın ve lezzetin buluşma noktasıdır. Bugünün mutfak serüveninde merak edilen bir tarif var: Gelinim Mutfakta Ispanaklı Ütü Böreği. Gözler, bu lezzetli yolculuğa eşlik ediyor. Gelinim Mutfakta Ispanaklı Ütü Böreği tarifi: Ispanaklı Ütü Böreği nasıl yapılır?Nasıl yapıldığına dair ipuçları aranıyor. Ispanaklı Ütü Böreği'nin püf noktaları ne? Kullanıcılar merak ediyor; gelin, bu lezzetli sırrı birlikte çözelim. Hazır mısınız, mutfağın büyülü dünyasına dalışa? İşte detaylar haberimizde...

Gelinim Mutfakta Ispanaklı Ütü Böreği tarifi

Malzemeler

  • Yufka: 4 adet
  • Ispanak: 1 kg
  • Soğan: 3 adet
  • Yumurta: 3 adet (1 hamur için, 2 üzeri için)
  • Yoğurt: 1 su bardağı
  • Sıvı yağ: 1/2 su bardağı
  • Beyaz peynir: 200 gr
  • Pul biber: 1 tatlı kaşığı
  • Karabiber: 1/2 tatlı kaşığı
  • Tuz: Damak tadına göre

Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp doğrayın ve tencereye alın. Üzerine biraz su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Pişen ıspanakları süzerek soğumaya bırakın. Soğanları yemeklik doğrayın ve tavada sıvı yağ ile kavurun. Soğanlar yumuşadıktan sonra ıspanakları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Ispanaklı harca tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın.

Yumurtalardan birini ayırın. Diğer yumurtaları yoğurt ve sıvı yağ ile çırpın. Bir yufkayı tezgaha serin ve üzerine fırça ile yoğurtlu karışımdan sürün. Ispanaklı harcı yufkanın üzerine yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın ve kenarlarını kapatın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.

Yağlanmış bir tepsiye börekleri dizin. Ayırdığınız yumurtayı çırpın ve böreklerin üzerine sürün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında börekler kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan börekleri üzerlerine isteğe göre peynir serpiştirerek servis edin.

Püf Noktaları: Ispanakları pişirmeden önce sirkeli suda bekletmek acılığını alır. Soğanları çok fazla kavurmamaya dikkat edin. Yufkaları sererken çok fazla açmayın, yırtılabilirler. Börekleri fırına vermeden önce üzerilerine çırpılmış yumurta sürmek daha güzel bir görüntü ve lezzet verir. Dilerseniz ıspanaklı harca rendelenmiş muskat da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi