Mutfakta yeni lezzetler denemek isteyenlerin en çok sorduğu sorulardan biri olan "Ispanaklı Su Böreği nasıl yapılır?" sorusu, herkesin dilinde! Özellikle "Gelinim Mutfakta" programının tariflerini merakla bekleyen izleyiciler, bu kez ıspanaklı su böreği tarifiyle buluşuyor. Gelinim Mutfakta Ispanaklı Su Böreği tarifi: Isanaklı Su Böreği nasıl yapılır? Evinizde kolaylıkla deneyebileceğiniz bu lezzetli yemek tarifleri incelikleri nelerdir, hangi püf noktalarına dikkat etmek gerekir? Gel, "Gelinim Mutfakta"nın enfes tarif dünyasına birlikte yolculuk yapalım ve ıspanaklı su böreğinin sırlarını keşfedelim! İşte detaylar...

Gelinim Mutfakta Ispanaklı Su Böreği tarifi 

Yufka için

  • 6 adet hazır yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber

Üzeri için

  • Susam
  • Çörek otu

İç harcı için: Ispanakları yıkayıp doğrayın. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Tavaya sıvı yağı koyup ısıtın. Soğanı ve sarımsağı kavurun. Ispanakları ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.

Su böreği için: Bir kapta süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve tuzu çırpın. Yağlanmış fırın kabına bir yufka serin. Yufkanın üzerine hazırladığınız sosun 1/3'ünü dökün. İkinci yufkayı serin ve kalan sosun 1/3'ünü dökün.

Üçüncü yufkayı serin ve kalan sosu dökün. Dördüncü yufkayı serin ve ıspanaklı harcın 1/2'sini dökün. Beşinci yufkayı serin ve kalan ıspanaklı harcı dökün.

Altıncı yufkayı serin. Böreğin kenarlarını içe doğru katlayın. Üzerine su serpin. Susam ve çörek otu serpin. Önceden 180 dereceye ısınmış fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyin ve sıcak servis yapın.

Püf Noktaları: Yufkaları sererken bol sos dökmek böreğinizin yumuşak olmasını sağlar. Ispanaklı harcın soğumasını bekleyin, sıcak harç yufkaları ıslatabilir. Böreğin üzerini iyice ıslatmak, gevrek olmasını sağlar. Fırının alt kısmına bir kap su koymak, böreğinizin daha yumuşak olmasını sağlar. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ