Heyecan verici bir tarifle daha karşınızdayız! Gelinim Mutfakta tutkunlarının sıkça sorduğu sorulardan biriyle geldik: Cingöz Pasta nasıl yapılır? İşte bu merak edilen sorunun cevabını bugün sizinle paylaşıyoruz. Gelinim Mutfakta Cingöz Pasta tarifi: Cingöz Pasta nasıl yapılır? Pratik yapımı ve eşsiz tadıyla sofralarınızı şenlendirecek bu tarifi denemek için sabırsızlanacaksınız. Şimdi mutfakta birlikte keyifli anlar geçirmeye ne dersiniz? İşte detaylar haberimzide

Gelinim Mutfakta Cingöz Pasta tarifi

Kek için

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilyalı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı kakao

Krema için

  • 500 ml süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilyalı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • 1 paket bitter çikolata (rendelenmiş)

Çikolata Sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Kek: Fırın önceden 180°C'ye ısıtılır. Yumurta ve şeker mikserle köpürene kadar çırpılır. Sıvı yağ ve süt eklenip çırpmaya devam edilir. Vanilyalı pudra şekeri ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.

Un ve kakao yavaş yavaş eklenip ele alınarak homojen bir hamur elde edilir. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hamur dökülür ve fırında 30-35 dakika pişirilir. Kek fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır.

Krema: Süt, toz şeker ve vanilyalı pudra şekeri bir tencereye alınır ve karıştırılır. Mısır nişastası eklenip karıştırılır.

Ocağa alınır ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Krema koyulaşmaya başlayınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan kremaya sade ve kakaolu krem şanti eklenip mikserle çırpılır.

Çikolata Sosu: Süt, kakao, toz şeker ve tereyağı bir tencereye alınır ve karıştırılır. Ocağa alınır ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Sos koyulaşıp parlamaya başlayınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Montaj: Soğuyan kek ikiye katlanır. Alt kata kakaolu krema sürülür. Üzerine rendelenmiş çikolata serpilir.

İkinci kek katmanı yerleştirilir ve sade krema sürülür. Pastanın üzeri ve kenarları kakaolu krema ile kaplanır. Soğuyan çikolata sosu pastanın üzerine dökülür ve spatula ile dağıtılır. Cingöz pasta buzdolabında en az 2-3 saat soğutulduktan sonra servis edilir.

Püf Noktaları: Kekin daha kabarık olması için yumurtaların beyazı ve sarısı ayrı ayrı çırpılıp sonradan birleştirilebilir. Kremanın pürüzsüz olması için mikserle iyice çırpılması önemlidir. Çikolata sosunun kıvamı damak zevkine göre ayarlanabilir. Cingöz pasta servis edilirken üzerine taze meyveler eklenebilir. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi