Tatlı tutkunlarının gündemine bomba gibi düşen bir tarifle karşınızdayız: "Gelinim Mutfakta Çikolata Soslu Halka Tatlısı"! Çikolata ve tatlı krizine çözüm olacak bu tarif, nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır gibi merak edilen sorularla dolu. Gelinim Mutfakta Çikolata Soslu Halka Tatlısı tarifi: Çikolata Soslu Halka Tatlısı nasıl yapılır? Eğer siz de lezzetin sırlarını keşfetmeye hazırsanız, gelin birlikte bu enfes tatlıyı yapmanın adımlarını öğrenelim!

Gelinim Mutfakta Çikolata Soslu Halka Tatlısı tarifi

Hamur için

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt

Şerbet için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 limon dilimi

Çikolata sosu için

  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Süsleme için

  • Fıstık içi (isteğe bağlı)

Hamur Hazırlanışı: Bir kapta un, toz şeker, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve sıvı yağı çırpın. Süt ile sıvı yağlı karışımı unlu karışıma ekleyin ve spatula ile yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamuru unlanmış bir tezgaha alın ve yaklaşık 5 dakika yoğurun. Hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

Şerbet Hazırlanışı: Bir tencerede su, toz şeker ve limon dilimini ekleyin. Kaynayınca altını kısın ve 15 dakika kadar pişirin. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Çikolata sosu Hazırlanışı: Bir benmari tenceresinde sütü ısıtın. Isınan sütün içine doğranmış çikolatayı ve tereyağını ekleyin. Çikolata eriyip sos pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Halka Tatlısı Hazırlanışı: Dinlenmiş hamuru 2 cm kalınlığında açın. Bir bardak veya halka kalıbı ile hamurdan halkalar çıkarın. Halka şeklindeki hamurları yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Önceden 180°C'ye ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkan halkaları soğumaya bırakın.

Servis Hazırlanışı: Soğuyan halkaları soğuk şerbete batırın. Halkaları servis tabağına alın. Soğuyan çikolata sosunu halkaların üzerine dökün. Fıstık içi ile süsleyerek servis edin.

Püf Noktaları: Hamuru yoğururken çok fazla un eklememeye dikkat edin, aksi takdirde hamur sertleşebilir. Şerbeti çok fazla pişirmeyin, aksi takdirde tatlıyı bayatlatabilir. Çikolata sosunu çok fazla koyulaştırmayın, aksi takdirde katılaşabilir. Halka tatlısını servis etmeden önce şerbetin ve çikolata sosunun tamamen soğumasını bekleyin. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ