Vatandaşların merak duygusu, her geçen gün farklı lezzetlerin peşinden koşmalarına sebep oluyor. Yemekseverler, mutfaklarındaki sınırları zorlayarak yeni tariflere yöneliyor ve bu lezzet yolculuğunda özgün tatları keşfetmek istiyor. İşte bu noktada, Gelinim Mutfakta'nın özel tarifleri merakla bekleniyor. Bu sefer, mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Altın Bilezik Tatlısıyla ilgili detaylar ön planda. Vatandaşlar, bu tatlı hakkında merak ettiği soruların cevaplarını bulmak için sabırsızlanıyor: Gelinim Mutfakta Altın Bilezik Tatlısı tarifi: Altın Bilezik Tatlısı nasıl yapılır? Altın Bilezik Tatlısı malzemeleri ne? Tüm bu soruların yanıtları, sofralarımıza lezzetli bir dokunuş katmaya hazırlananların ilgisini çekiyor.

Altın Bilezik Tatlısı tarifi

"Gelinim Mutfakta Altın Bilezik Tatlısı tarifi, lezzetli ve göz alıcı bir tatlı arayanların vazgeçilmezi olmaya aday bir öneri sunuyor. Bu nefis tatlı, adını hem görünümünden hem de benzersiz lezzetinden alıyor. Altın bilezik şeklindeki görüntüsüyle sofralarınıza zarafet katacak olan bu tatlı, aynı zamanda yapımının kolaylığı ile de dikkat çekiyor. İster misafirlerinizi ağırlarken, ister özel günlerde sevdiklerinizi mutlu etmek için hazırlayabileceğiniz Altın Bilezik Tatlısı, tarif defterinizdeki favori tatlılar arasına girecek. Şimdi, bu şahane tatlıyı yapmak için gerekli malzemeleri ve adım adım yapımını keşfedin!"

Altın Bilezik Tatlısı Malzemeleri

  • 200 gram tereyağı
  • 200 gram pudra şekeri
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı fındık

Altın Bilezik Tatlısı nasıl yapılır?

  • Öncelikle bir tencereye tereyağını alıp eritin.
  • Eritilmiş tereyağına pudra şekerini ekleyip karıştırın.
  • Yumurtaları teker teker kırıp karıştırın.
  • Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Irmik ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Fındıkları da ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
  • Hamur parçalarının içine fındık yerleştirin.
  • Hamur parçalarını yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Pişen tatlıları soğumaya bırakın.
  • Soğuyan tatlıları şerbetle ıslatıp servis yapın.

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet limon

Yapılışı:

  • Bir tencereye şekeri ve suyu ekleyip kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra limonu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  • Şerbeti soğumaya bırakın.

Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

  • Tatlının daha lezzetli olması için, kullandığınız fındıkları kavurabilirsiniz.
  • Tatlıları fırına vermeden önce üzerlerine yumurta sarısı sürebilirsiniz.
  • Şerbetin ılık olması, tatlıların şerbetini daha iyi çekmesini sağlar.
Kaynak: Haber Merkezi