Reklam
Reklam

Tadı dünyaya ün salan Kırkağaç kavunları askıda

MANİSA'nın Kırkağaç ilçesinde yetiştirilen, aroması ve dayanıklılığı ile ün salan Kırkağaç kavunları, kış aylarında da tüketilmek üzere askılara alınmaya başladı. İlçede üretilen toplam 45 bin ton kavundan 30 bin tonu iplerle bağlanıp, depolardaki tahta direklere asılıp bekletilecek. Kalanların 10 bin tonu iç piyasada tüketilirken, 5 bin tonu ihraç edilecek.

1 / 4

Kırkağaç kavununda hasat sezonu devam ederken kışın satışa sunulmak üzere ayrılanlar askılara alınıyor. Tarlalardan büyük bir özveriyle toplanan, traktörlerle belediye ya da özel kişilere ait depolara getirilen kavunlar, önce dört bir yanlarından iplerle bağlanıyor. Daha sonra tahta direklere asılan kavunlar şubat ayına kadar alıcısını bekliyor. Çürümeye dayanıklı olması, aroması ve sert kabuğuyla diğer kavun türlerinden ayrılan ve bu özellikleriyle 2008 yılında coğrafi işaret tescili alan Kırkağaç kavununun büyük bölümü daha çok gelir getirdiği için kış aylarında pazara sunulacak.