Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ruşen Öztürk liderliğindeki proje, sağlık profesyonellerinin şiddet mağduru olan kadınlara yönelik müdahalelerinde bilgi, tutum ve şiddeti yönetme becerilerini artırmayı hedefliyor. TÜBİTAK 3005 Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulunan projenin amacı, sağlık profesyonellerinin şiddet mağduru kadınlara yönelik ilk müdahalelerinde şiddeti tanımlama ve yönetme konusundaki hazıroluşlarını değerlendirmek ve buna yönelik bir eğitim programı geliştirmektir.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, projeyi makamında ağırlayarak ekibi tebrik etti. Kadına yönelik şiddetin insan hakları ihlali olduğunu ve acil eylem gerektiren bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Prof. Dr. Budak, projeyi değerli bulduğunu ifade etti. Projeyi yürüten Doç. Dr. Ruşen Öztürk ise kadına yönelik şiddetin tüm sosyoekonomik, dini, kültürel, ırksal ve cinsel yönelim gruplarında görülebilen bir sorun olduğunu vurguladı. Öztürk, projenin hedefinin, sağlık profesyonellerinin şiddet mağduru kadınlara yönelik bilgilendirme ve yönetme konusundaki hazıroluşlarını artırmak olduğunu belirtti.

Projede, sağlık profesyonellerinin şiddet mağduru kadınlara yönelik müdahalelerinde şiddeti tanımlama ve yönetme konusundaki hazıroluşlarının artırılması için eğitim programı geliştirilecek. Bu eğitim programının, şiddetle mücadelede yeni bir eğitim modelinin ortaya çıkmasını sağlayarak, uluslararası standartlara uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Projede yer alan diğer araştırmacılar arasında Prof. Dr. Şenay Ünsan Atan, Doç. Dr. Sezer Er Güneri, Araş. Gör. Ruken Yağız Altıntaş, Araş.Gör Sümeyye Bakır, Doç. Dr. Tina L. Bloom ve Dr. Öğr. Üyesi Hakan İslamoğlu bulunmaktadır.

Muhabir: Şura Nur Savranoğlu