Ege Üniversitesi’nde vizyona uygun hedeflerin sürdüğüne dikkat çeken Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, “Eczacılık, insanlık tarihinin en eski mesleklerinden birisidir. Eczacılık eğitimde Ege Üniversitesi, köklü bir kurumdur. Kurumsal olarak akredite olan bir üniversitenin akredite bir fakültesi olarak eğitim veriyoruz. Fakültemiz, üniversitemizin vizyonuna uygun hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Eczacılık alanında dünyadaki değişimlere ayak uydurmak adına çok ciddi girişimlerde bulunuyoruz” dedi.

Özbekistan’dan eğitim için geldiler

Eğitim için Özbekistan’dan öğretim üyelerinin geldiğine dikkat çeken Gürer Orhan, “Bugün aramızda Özbekistan’dan konuğumuz olan 20 öğretim üyesi yer alıyor. Kendileri 15 gün boyunca Fakültemizde eğitim için bulundular. Özbek meslektaşlarımıza da tekrar hoş geldiniz demek istiyorum. Eğitim ve akreditasyon süreçlerinde bizlere destek olan üniversite üst yönetimimize, paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hepinizin Eczacılık Gününü kutluyorum” diye konuştu.

Güvenilir bilgiye ihtiyaç arttı

Pandemi sürecinde eczacılara olan ihtiyacın açığa çıktığına dikkat çeken Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel, “Son yıllarda dünyayı etkileyen pandemi nedeniyle sağlıkla ilgili kaygıların, bilimsel ve güvenilir bilgiye olan gereksinimin arttığı bir ortamda, ilacın üretimden hastaya ulaşımına kadar geçen zincirin her aşamasında görev alan eczacılarımızın, sağlık alanının en önemli paydaşlarından biri olduğu gözler önüne serilmiştir” dedi.

Eczacılık Fakültesi akredite oldu

Eczacıların, halka en yakın, en kolay ulaşılabilir ve güvenilir sağlık danışmanları olduğunu kaydeden Yücel, “Halk sağlığını temel alarak bilimsel ilkeler ışığında, eczacılığın her alanında hizmet verebilecek donanıma sahip çağdaş eczacılar yetiştiren Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 48 yıllık tarihinde kaliteli eğitimini geçen yıl ikinci kez tam akreditasyon ile taçlandırdı” diye söyledi.

Durumun ciddiyetine dikkat çekti

Pandemi ve deprem felaketinde eczacıların görevlerini zorlukla yerine getirdiklerine dikkat çeken İzmir Eczacı Odası Başkanı Eczacı Tuncay Sayılkan, pek çok eczacının o dönemde hayatını kaybettiğini kaydetti.

‘Hedef donanımlı eczacılar yetiştirmek’

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir, eczacıların, toplum sağlığını korumak için birinci derecede sağlık danışmanı olduğunu bu yıl ilk mezunlarını verecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. 463 öğrencileri bulunduğunu ifade eden Aytemir, girişimci ve donanımcı eczacılar yetiştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Dolu dolu etkinlik

Konuşmaların ardından Abott Sağlık Politikaları Direktörü Eczacı Halil Tunç Köksal tarafından “Günümüzde ve Gelecekte Türkiye’de İlaç Endüstrisi ve Eczacının Rolü” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Ardından etkinlikte; İzmir Eczacı Odası Türk Sanat Korosu konseri ile renkli anlar yaşandı. Tören kapsamında Eczacılık Fakültesi Akademik Ödül ve Teşekkür Belgeleri ile meslekte 30,40 ve 50. yılını dolduran üyelere plaket takdim edildi.

Kimler katıldı?

Etkinliğe EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel, EÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir, İzmir Eczacı Odası Başkanı Eczacı Tuncay Sayılkan, Abott Sağlık Politikaları Direktörü Ecz. Halil Tunç Köksal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Töreni, Özbekistan Taşkent Eczacılık Enstitüsü’nden eğitim için Ege Üniversitesi’nde yer alan akademisyenler de izledi. ÖZGE UĞULU   
Editör: TE Bilisim