Evde yemek yaparken sık sık karşılaştığımız Bugün ne pişirsem? sorusu, her gün yeni bir cevap arayışını beraberinde getiriyor. 9 Nisan 2024 akşamı için lezzetli ve pratik öneriler arayanlar için birkaç ipucu hazırladık. Bugün ne pişirsem? ve 9 Nisan 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri Akşam yemeği menüsünde sağlıklı, hafif ve doyurucu seçenekler arayanlar için birbirinden farklı tarifler bulunuyor. İster etli, ister sebzeli; her damak tadına uygun bir seçenek mevcut. Bugün sofranızda farklı bir lezzet arayışındaysanız, işte size 9 Nisan 2024 akşam yemeği menüsü önerileri...

Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Mercimek Çorbası
  2. Ana Yemek Fırında Tavuk Kapama
  3. Tatlı: Fırında Elmalı Milföy

9 Nisan 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri

Mercimek Çorbası

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı su veya et suyu
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Limon dilimleri ve maydanoz (servis için)

Yapılışı: Mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı doğrayın, havucu rendeleyin. Tencerede sıvı yağı kızdırın, doğranmış soğanı ve rendelenmiş havucu ekleyip kavurun. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Ardından domates salçasını ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Mercimeği tencereye ekleyin ve suyunu ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip karıştırın. Mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra blendırdan geçirerek çorbanızı pürüzsüz hale getirin. Servis yaparken üzerine limon dilimleri ve ince doğranmış maydanoz serpiştirin.

 Fırında Tavuk Kapama

  • 4 adet tavuk but veya göğüs
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kekik
  • 1 su bardağı su veya tavuk suyu

Yapılışı: Tavukları yıkayıp kurulayın. Tuz, karabiber ve kekikle marine edin. Bir kenarda bekletin. Patatesleri ve havuçları soyup iri parçalar halinde doğrayın. Soğanı da yuvarlak dilimler halinde kesin. Fırın tepsisine önce patatesleri ve havuçları yerleştirin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Marine ettiğiniz tavukları sebzelerin üzerine yerleştirin. Aralarına soğan dilimleri ekleyin. Sıvı yağı ve suyu tavukların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavuklar kızarana kadar pişirin. Arada bir suyunu kontrol ederek gerektiğinde su ekleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis yapın.

Fırında Elmalı Milföy

  • 3 adet elma
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yufka veya milföy hamuru
  • Tarçın

Yapılışı: Elmaları soyup rendeleyin veya küp şeklinde doğrayın. Limon suyuyla karıştırarak kararmasını önleyin. Bir tencerede rendelenmiş veya doğranmış elmaları, toz şekeri, suyu ve tarçını karıştırarak pişirin. Elmalar yumuşayıp şurup kıvamına gelene kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın. Milföy hamurunu açın ve büyük kareler halinde kesin. Her bir kareye elmalı harçtan koyup, rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve milföy rulolarını dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılık veya soğuk olarak servis yapın. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ