8 Mayıs 2024'ü daha lezzetli ve keyifli hale getirmenin en güzel yolu, akşam yemeği için harika bir menü hazırlamak! Bugün ne pişirsem? sorusuyla başlayan bu serüvende size ilham vermek için buradayım. Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Detaylar yazımızda yer almaktadır...

8 Mayıs 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Brokoli Çorbası
  2. Ana Yemek: Bezelye yemeği
  3. Yan yemek: Pilav
  4. Tatlı:Kadayıf 

8 Mayıs 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:

Brokoli Çorbası

  • 1 orta boy brokoli
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 2 su bardağı tavuk veya sebze suyu
  • 1 su bardağı süt veya krema
  • Tuz, karabiber

Tarif: Brokolileri küçük parçalara ayırın ve soğanı doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin, soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Brokolileri ekleyin, birkaç dakika karıştırarak pişirin. Tavuk veya sebze suyunu ekleyin, brokoliler yumuşayana kadar pişirin. Blenderdan geçirin veya çatalla ezerek püre haline getirin. Süt veya kremayı ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın. İsteğe göre üzerine rendelenmiş peynir ekleyebilirsiniz.

Bezelye yemeği

  • 2 su bardağı bezelye
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz, karabiber

Tarif: Havucu küp küp doğrayın, soğanı ince doğrayın. Bir tavada sıvı yağı kızdırın, soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Havuçları ekleyin, birkaç dakika soteleyin. Bezelyeleri ekleyin, şeker, tuz ve karabiberi ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Pilav

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • Tuz

Tarif: Pirinci yıkayıp süzün. Tencerede tereyağını eritin, pirinci ekleyip kavurun. Su veya tavuk suyunu ekleyin, tuzunu da ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, suyunu çekene kadar pişirin. Sonra kapağı kapalı şekilde dinlendirin.

Kadayıf 

  • 250 gram tel kadayıf
  • 150 gram ceviz içi
  • 150 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Tarif: Tel kadayıfı elinizle ufalayın. Bir tavada tereyağını eritin, kadayıfı ekleyip kavurun. Başka bir tencerede suyu, şekeri ve limon suyunu kaynatın, şurup kıvamına getirin. Kadayıfı fırın tepsisine yayın, üzerine ceviz içini serpin. Üzerine hazırladığınız şurubu dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu tariflerle lezzetli bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ