7 Haziran 2024'ü daha lezzetli ve keyifli hale getirmenin en güzel yolu, akşam yemeği için harika bir menü hazırlamak! Bugün ne pişirsem? sorusuyla başlayan bu serüvende size ilham vermek için buradayım. Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Detaylar yazımızda yer almaktadır...

7 Haziran 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Sarımsaklı tarhana 
  2. Ana Yemek: Kremalı peynirli tortellini
  3. Yan yemek: Minik kalamar yemeği ve Tartar sos 
  4. Salata: Sirkeli marul salatası
  5. Tatlı: Çikolatalı meyveli pankek 

7 Haziran 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:

Sarımsaklı tarhana çorbası

tarhana-corbasi

  • 1 su bardağı tarhana
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı su (veya tavuk suyu)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Yapılışı:  Sarımsakları soyup ezin. Tencereye tereyağını alın, eriyince ezilmiş sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Tarhanayı ekleyin ve karıştırarak biraz kavurun. Suyu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin. Çorba kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte tarhana tamamen eriyene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyin. Çorbanız hazır.

Kremalı peynirli tortellini

Kremalı Peynirli Tortellini

  • 500 gram tortellini (peynir dolgulu)
  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze fesleğen (süslemek için)

Yapılışı: Tortellinileri paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın ve süzün. Bir tavada tereyağını eritin ve ezilmiş sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kremayı ekleyin ve kısık ateşte ısıtın. Rendelenmiş parmesan peynirini ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın. Haşlanmış tortellinileri sosun içine ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına alın ve taze fesleğen ile süsleyin.

Minik kalamar yemeği ve Tartar sos

Kalamarlı Tartar Sos

  • 500 gram minik kalamar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze maydanoz (süslemek için)

Yapılışı: Kalamarları temizleyip yıkayın ve kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kalamarları ekleyin ve yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin. Kırmızı sos eklemek isterseniz ketçap ve salçayı karıştırıp hafif baharat ekleyerek kullanabilirsiniz. Taze maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Tartar sos

  • 1 su bardağı mayonez
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı doğranmış kapari
  • 1 yemek kaşığı doğranmış kornişon turşu
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Tuz
  • Karabiber

 Yapılışı: Tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis yapmadan önce buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Sirkeli marul salatası

  • 1 büyük baş marul
  • 1/4 su bardağı elma sirkesi
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı: Marulu yıkayıp doğrayın ve büyük bir salata kasesine alın. Sirke, zeytinyağı, bal, tuz ve karabiberi küçük bir kasede çırparak karıştırın. Hazırladığınız sosu marulların üzerine gezdirin ve karıştırın. Hemen servis yapın.

Çikolatalı meyveli pankek 

Pankek 2

  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1/2 su bardağı çikolata parçaları
  • Karışık taze meyveler (çilek, muz, yaban mersini vb.)

Yapılışı: Un, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu bir kasede karıştırın. Ayrı bir kasede süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını çırpın. Kuru malzemeleri yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Çikolata parçalarını ekleyip karıştırın. Isıtılmış ve hafif yağlanmış tavaya hamurdan küçük bir kepçe dökün. Her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin. Pankekleri servis tabağına alın, üzerlerine taze meyveleri dizin ve isterseniz ekstra çikolata sosu dökün. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi