30 Nisan 2024'ü daha lezzetli ve keyifli hale getirmenin en güzel yolu, akşam yemeği için harika bir menü hazırlamak! Bugün ne pişirsem? sorusuyla başlayan bu serüvende size ilham vermek için buradayım. Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Detaylar yazımızda yer almaktadır...

30 Nisan 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Yoğurt Çorbası
  2. Ana Yemek:  Mantı
  3. Yan yemek: turşu  
  4. Tatlı: Katmer

30 Nisan 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri

Yoğurt Çorbası 

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı su veya tavuk suyu
  • Tuz
  • Nane veya pul biber (üzeri için)

Yapılışı: Bir tencerede unu kavurarak hafifçe kokusu çıkana kadar pembeleştirin. Üzerine su veya tavuk suyunu ekleyerek karıştırın. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında altını kısın ve yoğurdu ekleyin. Kısık ateşte 5-10 dakika daha pişirin, tuzunu ekleyin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip üzerine nane veya pul biber ekleyerek kızdırın. Çorbanın üzerine bu yağlı karışımı dökerek servis yapın.

Mantı

  • 250 gram kıyma
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yoğurt
  • Sarımsaklı yoğurt sosu
  • Tereyağı
  • Nane

Yapılışı: Kıymayı yoğurma kabına alın, içine yumurta, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip yoğurun. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru açarak küçük kareler kesin. Her bir kareye iç harçtan koyup mantı şeklini verin. Tencerede su kaynatın ve mantıları içine atarak pişirin. Mantılar piştikten sonra süzün ve servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağı ile nane sosu dökerek servis yapın.

Turşu 

  • 1 kg salatalık
  • 2 su bardağı sirke
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı hardal tohumu
  • 1 adet defne yaprağı
  • 4-5 diş sarımsak

Yapılışı: Salatalıkları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin. Bir tencerede su, sirke, tuz, şeker, hardal tohumu ve defne yaprağını kaynatın. Salatalıkları bu karışıma ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Salatalıkları içinde bulunduğu sirkeli karışımı kavanoza dökün.Üzerine soyulmuş sarımsakları ekleyin.Kavanozu kapatıp soğuduktan sonra buzdolabında birkaç gün bekletin.

Katmer

  • Yufka
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • Tereyağı

Yapılışı: Yufkaları açın ve her birini üst üste serin.  Üzerine tereyağı sürün. Toz şekeri ve dövülmüş cevizi serpiştirin.
Yufkaları rulo şeklinde sarın. Ruloları istediğiniz kalınlıkta kesin. Tavada veya fırında altın rengini alana kadar pişirin.
Servis yaparken üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Bu tariflerle harika bir 30 Nisan akşamı geçireceksiniz! Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ