30 Mayıs 2024'ü daha lezzetli ve keyifli hale getirmenin en güzel yolu, akşam yemeği için harika bir menü hazırlamak! Bugün ne pişirsem? sorusuyla başlayan bu serüvende size ilham vermek için buradayım. Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Detaylar yazımızda yer almaktadır...

30 Mayıs 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Sebzeli Tavuk Çorbası
  2. Ana Yemek: Kıymalı makarna
  3. Yan yemek:  Fırında tavuk
  4. Tatlı: Meyve Salatası

30 Mayıs 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:

Sebzeli Tavuk Çorbası

Arda Turkmen Kremali Sebze Corbasi Tarifi Kremali Sebze Corbasi Nasil Yapilir

  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı tavuk göğsü (küçük parçalara doğranmış)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 adet patates (küp şeklinde doğranmış)
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • 2 su bardağı su

Yapılışı: Büyük bir tencerede yağı eritin ve soğanı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Sarımsağı ekleyin ve koku verene kadar kavurun. Havuç, patates ve bezelyeyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tavuk suyunu ve suyu ekleyin, kaynamaya bırakın. Tavuk parçalarını ekleyin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın, ardından sıcak servis yapın.

Kıymalı Makarna

Kiymali Makarna

  • 250g kıyma
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 300g makarna
  • Tuz ve karabiber
  • Zeytinyağı

Yapılışı: Makarnayı tuzlu suda haşlayın, süzün ve kenara alın. Bir tavada yağı ısıtın, soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Sarımsağı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve kavurun. Domates salçasını ekleyin ve kıyma pişene kadar karıştırın. Haşlanmış makarnayı ekleyin, karıştırın ve servis yapmadan önce rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleyin.

Fırında Tavuk

Gelinim Mutfakta Altin Tavuk Tarifi Altin Tavuk Nasil Yapilir

  • 4 adet tavuk but veya göğüs
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • İsteğe bağlı: kekik, biberiye, sarımsak tozu

Yapılışı: Fırını 200 dereceye ısıtın. Tavuk parçalarını zeytinyağıyla yağlayın, tuz ve karabiber serpin. İsteğe bağlı olarak kekik, biberiye ve sarımsak tozuyla tatlandırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tavukları yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika veya tavuklar iyice pişene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Meyve Salatası

Bahar Meyveleri

  • 2 adet elma (küp şeklinde doğranmış)
  • 2 adet muz (halka şeklinde kesilmiş)
  • 1 su bardağı çilek (yıkanmış ve dilimlenmiş)
  • 1 su bardağı kivi (soyulmuş ve dilimlenmiş)
  • Yarım su bardağı nar taneleri
  • Limon suyu
  • Bal veya şeker (isteğe bağlı)

Yapılışı: Tüm meyveleri bir kasede karıştırın. Üzerine limon suyu ekleyin ve karıştırın. İsteğe bağlı olarak bal veya şekerle tatlandırın. Soğutmadan önce buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun! Umarım lezzetli bir akşam yemeği olur.

Kaynak: Haber Merkezi