Evde yemek yaparken sık sık karşılaştığımız Bugün ne pişirsem? sorusu, her gün yeni bir cevap arayışını beraberinde getiriyor. 3  Nisan 2024 akşamı için lezzetli ve pratik öneriler arayanlar için birkaç ipucu hazırladık. Bugün ne pişirsem? ve 3 Nisan 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri Akşam yemeği menüsünde sağlıklı, hafif ve doyurucu seçenekler arayanlar için birbirinden farklı tarifler bulunuyor. İster etli, ister sebzeli; her damak tadına uygun bir seçenek mevcut. Bugün sofranızda farklı bir lezzet arayışındaysanız, işte size 3 Nisan 2024 akşam yemeği menüsü önerileri...

Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Yoğurtlu Mercimek Çorbası
  2. Ana Yemek: Taze İçli Köfte
  3. Tatlı: Fırın Sütlaç

3 Nisan 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri

Yoğurtlu Mercimek Çorbası

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber

Yapılışı: Mercimeği yıkayıp süzün ve suyla birlikte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir kapta yoğurdu ve unu iyice çırpın. Pişen mercimeğin suyundan biraz ekleyerek yoğurtlu karışımı ılıtın. Yoğurtlu karışımı mercimeğin bulunduğu tencereye ekleyin ve bir taşım kaynatın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve içine ezilmiş sarımsakları ekleyerek kavurun.
Kavrulan sarımsaklı tereyağını çorbaya ekleyin ve tuz ile baharatları da ekleyerek karıştırın. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.

Taze İçli Köfte

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz, karabiber
  • Limon
  • Maydanoz

Yapılışı: İnce bulguru derin bir kapta ılık su ile ıslatın ve suyunu iyice süzün. Kıymayı, rendelenmiş soğanları, salçaları, baharatları ve tuzu ekleyerek yoğurun. Islattığınız bulguru da kıyma karışımına ekleyip yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içlerine ceviz büyüklüğünde kesilmiş taze ceviz parçalarını yerleştirerek köfte şekli verin. Tereyağını tavada eritin ve köfteleri hafifçe kızartın. Servis tabağına alıp üzerlerine limon suyu ve ince doğranmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.

Fırın Sütlaç

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • Tarçın

Yapılışı: Pirinci yıkayın ve süzün. Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp bir kenara alın. Başka bir tencerede sütü kaynatın. Kaynayan sütün içine haşlanmış pirinçleri ekleyin. Pirinçler süt içinde kaynamaya başlayınca şekeri ekleyin ve karıştırarak eritin. Nişastayı su ile ezerek pütürsüz bir kıvam elde edin. Sütün içine ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Koyulaşmaya başlayınca vanilya özütünü ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Fırın kabına boşaltın ve önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırın sütlaç soğuduktan sonra üzerine tarçın serperek servis yapın. İşte özel menünüz hazır! Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ