27 Nisan 2024'ü daha lezzetli ve keyifli hale getirmenin en güzel yolu, akşam yemeği için harika bir menü hazırlamak! Bugün ne pişirsem? sorusuyla başlayan bu serüvende size ilham vermek için buradayım. Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Detaylar yazımızda yer almaktadır...

27 Nisan 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Kremalı Mantar Çorbası
  2. Ana Yemek:  Köfte Patates
  3. Yan yemek:  Salata
  4. Tatlı: Puding

27 Nisan 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri

Kremalı Mantar Çorbası

  • 500 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı tavuk veya sebze suyu
  • 1 su bardağı krema
  • Tuz, karabiber
  • Bir tutam maydanoz

Yapılışı: Mantarları temizleyip doğrayın, soğanı da küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin, soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Mantarları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Unu ekleyip kavurun, ardından tavuk veya sebze suyunu ekleyin. Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilirsiniz. Krema, tuz ve karabiber ekleyip kaynamaya bırakın. Servis yaparken üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirin.

Köfte Patates

  • 500 gram köftelik kıyma
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek kırıntısı
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Sıvı yağ

Yapılışı: Patatesleri haşlayıp ezin, soğanı rendeleyin. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, galeta ununu veya ekmek kırıntısını, tuz ve baharatları bir kapta yoğurun. Köfteleri şekillendirin ve yağda kızartın veya fırında pişirin. Haşlanmış patates püresi ile servis yapın.

Salata

  • Karışık yeşillikler (marul, roka, tere, vs.)
  • Domates
  • Salatalık
  • Havuç rendesi
  • Zeytinyağı, limon suyu, tuz

Yapılışı: Yeşillikleri ve diğer sebzeleri yıkayıp doğrayın. Bir salata kasesinde karıştırın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuz ile soslayarak servis yapın.

Puding

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker

Yapılışı: Puding tozunu, şekeri ve sütü bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin, göz göz olup koyulaşınca ocaktan alın. Kaselere veya kuplara paylaştırıp buzdolabında soğutun. Soğuyunca isteğe göre meyve veya çikolata sosu ile süsleyerek servis yapın. Hepsi bir arada güzel bir menü olur, afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ