Evde yemek yaparken sık sık karşılaştığımız Bugün ne pişirsem? sorusu, her gün yeni bir cevap arayışını beraberinde getiriyor. 24 Nisan 2024 akşamı için lezzetli ve pratik öneriler arayanlar için birkaç ipucu hazırladık. Bugün ne pişirsem? ve 24 Nisan 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri Akşam yemeği menüsünde sağlıklı, hafif ve doyurucu seçenekler arayanlar için birbirinden farklı tarifler bulunuyor. İster etli, ister sebzeli; her damak tadına uygun bir seçenek mevcut. Bugün sofranızda farklı bir lezzet arayışındaysanız, işte size 24 Nisan 2024 akşam yemeği menüsü önerileri...

Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Şehriyeli Tavuk Çorbası
  2. Ana Yemek:  Hünkar Beğendi
  3. Yan yemek:  Dolma
  4. Tatlı: Kazandibi

24 Nisan 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri

Şehriyeli Tavuk Çorbası

  • 1 tavuk göğsü
  • 1 su bardağı şehriye
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Su

Yapılışı: Tavuk göğsünü haşlayın ve suyunu bir kenarda saklayın. Haşlanmış tavuk etini didikleyin. Havuç, patates ve soğanı küçük küçük doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kavurun. Doğranmış sebzeleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Haşlanmış tavuk suyunu ve didiklenmiş tavuk etini tencereye ekleyin. Şehriyeleri ekleyin ve çorba kıvamına gelene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın. Servis yapın.

 Hünkar Beğendi

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2 patlıcan
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Yapılışı: Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Patlıcanları ezerek püre haline getirin, içine yoğurt ekleyip karıştırın. Etleri tencerede suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyerek topaklanmaması için karıştırın. Pişmiş etleri bu sostan geçirip servis tabağına alın. Üzerine patlıcanlı sosu dökün. İsteğe göre tereyağında kızdırılmış pul biberle süsleyerek servis yapın.

Dolma

  • 10 adet dolmalık biber
  • 10 adet dolmalık patlıcan
  • 200 gr kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, nane, pul biber

Yapılışı: Biberlerin ve patlıcanların içini oyup ayıklayın. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı ve domatesi küçük küçük doğrayın. Kıymayı, pirinci, doğranmış soğan ve domatesi bir kapta karıştırın. Baharatları ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hazırladığınız iç harcı biber ve patlıcanların içine doldurun. Dolmaları dik bir şekilde bir tencereye dizin. Üzerine salça ve suyu karıştırıp dökün. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Servis yapın.

Kazandibi

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • Antep fıstığı veya hindistancevizi rendesi (üzeri için)

Yapılışı: Süt, toz şeker ve vanilini bir tencerede kaynatın. Ayrı bir kapta un, pirinç unu ve suyu karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin. Kaynayan süte un karışımını yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın. Karışım koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin. Tereyağını ekleyip karıştırın, ocaktan alın. Kazandibi karışımını fırın kabına dökün, üzerini düzleştirin. Soğuyunca buzdolabında iyice donmasını bekleyin. Dilimleyip servis yaparken üzerine isteğe göre antep fıstığı veya hindistancevizi rendesi serpin.

Kaynak: HABER MERKEZİ