Evde yemek yaparken sık sık karşılaştığımız Bugün ne pişirsem? sorusu, her gün yeni bir cevap arayışını beraberinde getiriyor. 2 Nisan 2024 akşamı için lezzetli ve pratik öneriler arayanlar için birkaç ipucu hazırladık. Bugün ne pişirsem? ve 2 Nisan 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri Akşam yemeği menüsünde sağlıklı, hafif ve doyurucu seçenekler arayanlar için birbirinden farklı tarifler bulunuyor. İster etli, ister sebzeli; her damak tadına uygun bir seçenek mevcut. Bugün sofranızda farklı bir lezzet arayışındaysanız, işte size 2 Nisan 2024 akşam yemeği menüsü önerileri...

Bugün ne pişirsem?

  1. Başlangıç: Yoğurtlu Çorba
  2. Ana Yemek: Etli Bamya
  3. Tatlı: Revani

2 Nisan 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri

 Yoğurtlu Çorba

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
  • Nane veya kuru nane

Tarif: Yoğurdu, unu ve yumurtayı bir kasede iyice çırpın. 6 su bardağı suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynayan suya karışımı yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak çorbayı koyulaşana kadar pişirin. Tuzunu ekleyin ve ocaktan alın. Servis yaparken üzerine nane serpiştirin.


Etli Bamya

  • 500 gram taze bamya
  • 300 gram dana kuşbaşı et
  • 2 büyük domates
  • 2 büyük yeşil biber
  • 1 büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Tarif: Bamyanın uçlarını kesip yıkayın, ardından irice doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı alıp doğranmış soğanı ekleyin, pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanın üzerine kuşbaşı doğranmış eti ekleyin, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Doğranmış yeşil biberi ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin, birkaç dakika daha kavurun. Domatesleri rendeleyip tencereye ekleyin, salçayı da ekleyip karıştırın. Ardından doğranmış bamyaları tencereye ilave edin, tuz ve baharatlarını da ekleyip karıştırın. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin, kapağını kapatıp kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirin. Pişen yemeği sıcak olarak servis yapın.


Revani

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Tarif: Öncelikle şerbet için suyu, şekeri ve limon dilimini bir tencereye alıp kaynatın, şerbeti soğumaya bırakın. Diğer bir kapta irmik, yoğurt, şeker, un, sıvı yağ, kabartma tozu ve limon rendesini karıştırın. Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak revaniyi soğuyan şerbete dökün, şerbeti iyice çekene kadar bekletin. Dilimleyerek servis yapın. Bu leziz Türk yemekleriyle dolu menüyü sevdiklerinizle paylaşarak keyifli bir akşam geçirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ