2 Mayıs 2024'ü daha lezzetli ve keyifli hale getirmenin en güzel yolu, akşam yemeği için harika bir menü hazırlamak! Bugün ne pişirsem? sorusuyla başlayan bu serüvende size ilham vermek için buradayım. Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Detaylar yazımızda yer almaktadır...

2 Mayıs 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Mantar Çorbası
  2. Ana Yemek: Yuvalama
  3. Yan yemek: Semizotu Salatası
  4. Tatlı: Kek

2 Mayıs 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri

Mantar Çorbası

  • 500 gram mantar
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 litre tavuk veya sebze suyu
  • Tuz, karabiber, kekik
  • 1 su bardağı krema (isteğe bağlı)

Yapılışı: Mantarları yıkayıp doğrayın. Soğanı ve sarımsağı ince şekilde doğrayın. Tencerede tereyağını eritin. Doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Mantarları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Unu ekleyip kavurun ve ardından suyunu ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın, kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirin. Baharatları ve isteğe bağlı olarak kremayı ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve servis yapın.

Yuvalama

  • 500 gram kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı su

Yapılışı: Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı doğrayın. Geniş bir tencerede sıvı yağı kızdırın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Pirinci ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Sıcak suyu ekleyip tuz ve baharatları da ekleyerek karıştırın. Pilavı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ardından tencereyi ocaktan alın ve dinlendirin.

Semizotu Salatası

  • 1 demet semizotu
  • 2 domates
  • 1 salatalık
  • 1 limonun suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Yapılışı: Semizotunu yıkayıp doğrayın. Domatesleri ve salatalığı da doğrayın. Bir kasede semizotu, domates ve salatalığı karıştırın. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Salatayı buzdolabında dinlendirin ve servis yapmadan önce tekrar karıştırın.

Kek

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Kaynak: HABER MERKEZİ