2 Haziran 2024'ü daha lezzetli ve keyifli hale getirmenin en güzel yolu, akşam yemeği için harika bir menü hazırlamak! Bugün ne pişirsem? sorusuyla başlayan bu serüvende size ilham vermek için buradayım. Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Detaylar yazımızda yer almaktadır...

2 Haziran 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Yoğurt Çorbası
  2. Ana Yemek: Ispanak Yemeği
  3. Yan yemek:  Salçalı Bulgur Pilavı
  4. Salata: Roka Salatası
  5. Tatlı: Tulumba Tatlısı

2 Haziran 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:

Yoğurt Çorbası

Yayla Çorbası

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 6 su bardağı su veya tavuk suyu
  • Tuz
  • Nane (isteğe bağlı)

Tarif: Bir tencerede unu kavurun, hafifçe pembeleşene kadar. Üzerine suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Yoğurdu ve yumurta sarısını ayrı bir kapta çırpın. Kaynayan çorbaya, yoğurtlu karışımı yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak. Tuzunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın. Servis yapmadan önce üzerine nane serpiştirebilirsiniz.
Ispanak Yemeği

Ispanak Yemeğii

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tarif: Ispanakları iyice yıkayın ve doğrayın. Bir tencerede ince doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Soğanlar şeffaflaştıktan sonra doğranmış ıspanakları ekleyin. Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıcak servis yapın.
Salçalı Bulgur Pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı su veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • Tuz

Tarif: Bir tencerede tereyağı veya zeytinyağını eritin. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Yıkanmış bulguru ekleyin ve kavurun. Üzerine suyu ekleyin, tuzunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Bulgurlar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın. Servis yapmadan önce karıştırın.
Roka Salatası

kuru meyve salata

  • 1 demet roka
  • 2 domates
  • 1 salatalık
  • 1 soğan (isteğe bağlı)
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz

Tarif: Rokayı yıkayın ve doğrayın. Domatesleri ve salatalığı küp küp doğrayın. Soğanı ince dilimler halinde doğrayın. Tüm malzemeleri bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyerek karıştırın. 
Tulumba Tatlısı

Tulumba Ttatlısı

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • Kızartmak için sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Tarif: Bir tencerede suyu, yağı ve tuzu kaynatın. Unu ekleyip, sürekli karıştırarak, hamur toparlanana kadar pişirin. Ocağı kapatıp, hamura yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Hamuru sıkma torbasına doldurun. Sıvı yağda kızgın yağda hamuru sıkarak, kızartın. Diğer tarafta, şerbeti için suyu, şekeri ve limon dilimini kaynatın. Kızaran tatlıları sıcak şerbete atın ve 10 dakika kadar bekletin. Servis yapın. İyi yemekler!

Kaynak: Haber Merkezi